NA24.no

Sender skip i opplag

Sist oppdatert:
Småbulkrederiet Wilson merker finanskrisen og ratene presser skip i opplag.

Rederiet Wilson ASA er store i det europeiske markedet for små bulkskip. Dette markedet har fått merke krisen i verdensøkonomien og bulkmarkedet. Dette har ifølge Wilson ført til at ratene i spotmarkedet nå tidvis ikke dekker driftskostnadene til skipene.

Følg markedet tettest på NA24 iMarkedet

Rederiet har derfor valgt å legge et mindre antall av skipene i opplag, og melder samtidig at det forventes et svakt driftsresultat for første kvartal. Styret foreslår likevel et utbytte for 2008 på 1 kroner per aksje.

Fjerde kvartal er også preget av svekkelsen i markedet som finanskrisen har gitt. Netto realisert timecharterrate for fjerde kvartal endte på 29,186 kroner per dag, mot 37.678 i tredje kvartal.

Driftsinntektene på timecharterbasis endte på 289,5 millioner kroner i fjerde kvartal, mot 279,5 millioner i samme periode i 2007. Men med større flåte og økte driftskostnader falt driftsresultatet fra 72,7 millioner i fjerde kvartal 2007 til kun 13,8 millioner i fjerde kvartal i fjor.

Store urealiserte og realiserte valtuatap sendte resultatet før skatt i minus 24,2 millioner kroner, mot pluss 48,8 millioner i samme periode i 2007.

Har du et næringslivstips - kontakt NA24

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere