Sender strømregning hver måned

strømregning

strømregning Foto: Hafslund

Hafslund endrer rutinene.

04.09.11 21:32

Hafslund Nett melder at de innfører månedsregninger for husholdningskunder med et årsforbruk på over 8.000 kilowattimer.

Det skyldes høye strømpriser de to siste vintrene, der mange slet med høye strømregninger.

Hvordan strømprisene vil utvikle seg framover er vanskelig å spå, men normalt øker både strømforbruket og prisene i vintermånedene. Hafslund Nett har testet responsen på overgang til månedsregning hos en gruppe kunder, og hele 97,5 prosent ønsker månedsregning framfor å få en større regning annenhver måned.

- Med månedsregninger får man oftere og lavere regninger, og bedre oversikt over forbruket sitt. Da har man også bedre forutsetning for å effektivisere forbruket og dermed mulighet til få en lavere strømkostnad totalt sett, sier Katarina Finneng, informasjonssjef i Hafslund i meldingen.

- På bakgrunn av den svært gode mottakelsen fra testgruppen tar Hafslund Nett nå skrittet videre og innfører månedsregning for de fleste nettkundene. Innføringen av månedlige regninger er dermed i tråd med ønske fra både kunder og myndigheter.

- Mange ønsker ulike elektroniske betalingsløsninger, mens noen rett og slett ikke har mulighet til annet enn papirfaktura. Derfor mener vi at kundene ikke skal straffes økonomisk for det. Men det er klart at det er en fordel både for miljøet, oss og kunden med eFaktura eller AvtaleGiro – det sparer både papir, penger og energi, sier Finneng.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Mest lest på Økonomi

Annonsebilag