*Nettavisen* Økonomi.

Sendte oppsigelse med bud

Foto: (SCANPIX)

Hotel Continental sendte oppsigelser til samtlige ansatte på gourmetrestauranten Annen Etage med budbil.

31.05.06 17:56

Det er full krig mellom de ansatte og ledelsen på luksushotellet Hotel Continental i Oslo.

NA24 - din nye næringslivsavis.

- Ingen kommentar
Onsdag ettermiddag fikk de ansatte oppsigelsen med budbil, levert på døra.

- Jeg ønsker ikke å kommentere saken før alle våre medarbeidere er informert, sier eier Elisabeth Brochman til NA24.

Etter å ha vært i retten om fordelingen av tipspengene på kjendisrestauranten Theatercafeen, er det full skjærings mellom hotelledelsen og de ansatte i gourmetrestauranten Annen Etage. Hotellet gikk seirende ut av første omgang i rettssystemet,

Klikk på bildet for å forstørre.

Restauranten Annen Etage var en av fem restauranter i Norge med stjerner i Michelin Guiden. Den mistet de for noen måneder siden. Nå har samtlige kokker bortsett fra én sagt opp, og siste arbeidsdag er onsdag.

Leading hotels of the world
Hotel Continental har de siste årene omorganisert hele virksomheten og skilt ut de ulike områdene i egne aksjeselskap. Nå får de ansatte på Annen Etage beskjed at de står uten jobb.

De ansatte nekter imidlertid å signere oppsigelsespapirene. De ønsker at fagforeningen skal se på dem først.

Hotel Continental regnes som en av de mest lukseriøse hotellene i Norge og er medlem av «Leading hotels of the world». Men resultatmessig har det slitt i mange år. Totalt omsetter Hotel Continental for rett under 200 millioner kroner og går med et lite underskudd.

Det er ikke godt nok. Eneeier Elisabeth Brochmann mener at veien å gå blant annet er å forandre på lønnssystemet. Endringen vil medføre en betydlig lønnsreduksjon for de ansatte på blant annet Annen Etage.

Klikk på bildet for å forstørre.

Smakte verdens beste vin
I dag får en servitør 12,5 prosent av det han eller hun omsetter for, noe som tilsvarer rundt 240 kroner i timen. Det nye forslaget innebærer en timelønn på rundt 140 kroner.

Annen Etage er et yndet sted for de rike og berømte i hovedstaden. Tidligere i år var flere tilstede da man kunne smake på verdens beste vin til mat tilberedt av noen av verdens beste kokker . Vi var selvfølgelig også tilstede.

- Vi drakk verdens beste viner

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag