*Nettavisen* Økonomi.

Sendte Vimpelcom-varsler i retur

Varslere skal ha blitt avvist av noen høyt i Telenor-systemet da de varslet om mulig korrupsjon, ifølge kilder. Foto: Terje Pedersen (NTB scanpix)

Skal ha fått beskjed om å snu i døren.

12.11.15 22:52

En eller flere varslere gikk sommeren og høsten 2011 til to personer høyt oppe i Telenor-systemet. De skal ha reagert på utbetalinger som gikk fra Vimpelcom til Takilant, skriver Dagens Næringsliv.

Klikk på bildet for å forstørre.

KAN IKKE KOMMENTERE: Næringsminister Monica Mæland (H) kjenner til at det internt i Telenor er blitt varslet om korrupsjon i Vimpelcom, men på grunn av etterforskningen kan hun ikke kommentere saken.. Foto: Ole Gunnar Onsøien (NTB scanpix)

– Telenor ignorerte bekymringene. Det er selvfølgelig uholdbart at Telenor-ansatte som varsler om alvorlige bekymringer om korrupsjon, skal ha fått beskjed om å snu i døren, sier en sentral kilde til avisen.

Næringsminister Monica Mæland er kjent med opplysningene, men hun vil ikke kommentere saken av hensyn til etterforskningen.

– Det betyr at jeg hverken kan bekrefte eller avkrefte påstander om faktiske forhold, sier Mæland til Dagens Næringsliv.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag