*Nettavisen* Økonomi.

Seniorene mer pop

Lederne av små og mellomstore bedrifter har fått et mer positivt syn på godt voksne medarbeidere.

Les NA24 på mobil

Ifølge en undersøkelse utført av Bedriftsforbundet sier 55 prosent av lederne i små og mellomstore bedrifter at de er positive til vel voksne medarbeidere. Dette er en svak økning over tre år.

NA24 – din næringslivsavis

- Det er positivt at flere bedriftsledere ser hvilken ressurs vel voksne medarbeidere representerer. De har viktig kompetanse og erfaring som det kan ta lang tid å tilegne seg, og er en ansvarsfull og stabil arbeidskraft, sier Bedriftsforbundets administrerende direktør Tom Bolstad.

Han mener at de aller fleste bedrifter har bruk for medarbeidere i alle aldre og av begge kjønn.

Bolstad påpeker at dagens arbeidsliv krever stadig oppdatering, og at både 20- og 60-åringer stiller likt i dette arbeidsmarkedet.

Men undersøkelsen viser også vegring mot å ansette seniorer. 30 prosent av bedriftene oppgir at de helst ikke vil ansette folk over 50 år. 40 prosent vil helst ikke ansette folk over 55 og 45 prosent helst ikke over 60 år.

Hovedårsaken blant de minste bedriftene er et ønske om en yngre profil og frykt for at seniorer har lavere arbeidskapasitet enn yngre personer. Bedrifter med over 20 ansatte frykter først og fremst at seniorer skal påføre bedriften utgifter ved tidlig pensjon.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag