NA24.no

(Reuters /Scanpic\x)

Senker børsene i USA

Sist oppdatert:
Wall Street starter dagen med bredt fall.

Skuffende utsikter fra General Electrics sørger for at børsene i USA faller markert fra start.

NA24 - din næringslivsavis

Industriindeksen Dow Jones faller 1,04 prosent til 12.451,46 poeng, mens Nasdaq Composite er ned 1,12 prosent til 2.325,37 poeng. Den brede S&P 500-indeksen sendes nedover til 1.345,28 poeng. Det er en nedgang på 1,12 prosent.

General Electrics la fredag frem et resultat på 4,4 milliarder dollar i første kvartal. Det tilsvarer 44 cents per aksje og er en nedgang fra 48 cents per aksje i første kvartal året før. Omsetningen steg 8 prosent til 42,2 milliarder dollar.

Ifølge Dow Jones Newswire ventet analytikerne et resultat per aksje på 51 cents fra General Electric i første kvartal.

Verre er det at de jekker den utsiktene. Selv er General Electric ikke fornøyd med hva de har prestert. Markedet liker dårlig at de kommer til å legge frem svakere resultater. Kjempen venter at resultatet per aksje vil ligge på mellom 53 og 55 cents i andre kvartal, men senker helårsestimatet til mellom 2,20 og 2,30 dollar per aksje.

Analytikerne venter i snitt et resultat per aksje på 58 cents i andre kvartal, mens konsensus for hele 2008 ligger på 2,43 dollar.

- Det er en stor miss, sier aksjestrateg Phillippe Gijsels i Fortis ifølge Marketwatch. Han mener dette setter en dårlig standard for resten av resultatsesongen.

Importprisene i USA økte med 2,8 prosent i mars. Det viser ferske tall fra det amerikanske handelsdepartementet. Hvis en utelater oljerelaterte produkter steg importprisene med 1,1 prosent, mens importert oljepris økte med hele 9,1 prosent. Økonomene ventet at importprisene ville vokse med 2 prosent, ifølge Bloomberg News estimater.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere