*Nettavisen* Økonomi.

Senker prisen på det du ikke klarer deg uten

Foto: Sigurdsøn, Bjørn (SCANPIX)

Friele tjente gode penger i 2012 og senker kaffeprisene.

10.04.13 21:32

Kaffehuset Friele fikk i 2012 et driftsresultat før avskrivninger (EBITDA) på 136 millioner kroner, som er en økning på 75 prosent fra året før. Omsetningen i 2012 ble 942 millioner kroner, mot 794 millioner kroner i 2011.

– Vi er meget godt fornøyd med virksomhet og drift i 2012. Friele styrket posisjonen som Norges ledende kaffehus, sier administrerende direktør Olav Munch.

Veksten for Kaffehuset Friele skyldes både volumøkning i dagligvaremarkedet og en betydelig styrking av virksomheten i kontor- og serveringsmarkedet. Samlet volum i salget av Friele-kaffe økte med syv prosent.

Frieles driftsresultat etter avskrivninger ble 96,3 millioner kroner, som er en dobling fra året før. Resultat før skatt ble 77,6 millioner kroner, og resultat etter skatt 53,5 millioner kroner.

– Utsiktene for 2013 er gode. Lansering av nye produkter skal bidra til ytterligere vekst og resultatforbedring, fremholder Olav Munch.

Etter å ha vært svært høye i noen år, har nå de internasjonale prisene på kaffe falt tilbake på et mer normalt nivå.

- Vi har nylig satt ned prisen på kaffe til våre kunder i det norske markedet. Det betyr at forbrukerne vil oppleve lavere kaffepriser i tiden fremover, sier Olav Munch, administrerende direktør i Kaffehuset Friele.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.