NA24.no

Sensasjonell Kjos-suksess: Bank Norwegian snart mer verdt enn Norwegian


Med utgangspunkt i fredagens kurser trenger Bank Norwegian kun et kursløft på 7 prosent før bankens aksjonærer har en verdier som er større enn det rene flyselskapet, skriver Finansavisen. Her ved åpningen av Rygge flyplass.
Med utgangspunkt i fredagens kurser trenger Bank Norwegian kun et kursløft på 7 prosent før bankens aksjonærer har en verdier som er større enn det rene flyselskapet, skriver Finansavisen. Her ved åpningen av Rygge flyplass. Foto: Stian Lysberg Solum (NTB scanpix)
Sist oppdatert:
Kursen i Bank Norwegian-aksjen har gått 25 ganger siden emisjonen i 2007 skriver Finansavisen mandag. Snart har bankaksjonærene større verdier enn eierne av Norwegian

Bjørn Kjos og flyselskapet Norwegian har bestilt enormt mange fly, og med det dratt på seg store gjeldsbyrder. Den høye gjelden gir en høy selskapsverdi, men aksjonærenes verdi er 10,8 milliarder kroner.

Månedlig går Kjos i banken for å betale flyselskapets renter, men han kan samtidig hygge seg over at stadig flere privatpersoner må gjøre det samme for å betjene forbruksgjelden til Bank Norwegian, skriver Finansavisen mandag.

Bankaksjene har nå en børsverdi på 8,4 milliarder kroner. Største eier i forbruksbanken er flyselskapet, som har bankaksjer for 1,7 milliarder.

Med utgangspunkt i fredagens kurser trenger Bank Norwegian kun et kursløft på 7 prosent før bankens aksjonærer har en verdier som er større enn det rene flyselskapet, skriver Finansavisen.

- Ingen så for seg Norwegians vekst, ei heller bankens vekst, kommenterer Pareto-forvalter Tore Været, som mener det mer å hente.

Rapporter om feil i artikkelen

Mest sett siste uken

Lik NA24 her og få flere ferske økonominyheter!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

Våre bloggere