NA24.no

Sensurer Hitler-reklame

(Reuters)
Sist oppdatert:
Flere reaksjoner gjør at en bussreklame med bilde av Hitler fjernes.

GRATIS OPPSETT: Les NA24 på mobil

Sjåførene i Team Trafikk ble mektig provoserte da et bilde av nazilederen plutselig dukket opp på en av selskapets busser. De truet med å stoppe bussene tvert, og ledelsen i Team Trafikk måtte derfor se seg tvunget til å fjerne Hitler fra bussen etter kun et par rundturer i Trondheims gater i dag, ifølge en pressemelding.

NA24 - din næringslivsavis

Reaksjonene lot heller ikke vente på seg fra Tram Trafiks andre ansatte og kunder, som også fant det å skue Hitlers ansikt svært upassende.

Bildet var et ledd i en reklamekampanje for den historiske utstillingen ”Etterklangs-vitenskap, musikk og massemedia i elektroakustikkens tidsalder” på Vitenskapsmuseet.

Studentene bak kampanjen beklager nå at folk ble støtt, og sier at bakgrunnen for at Hitler ble brukt som kampanjens ansikt utad var at dikatoren er å betrakte som det mest fremtredende eksempelet på hvordan bruke ny lydteknologi til å spre et ideologisk budskap. De mente derfor det var på sin plass å friske opp i folks hukommelse og la folk mimre over Hitler-historien mens de satt på bussen.

Bussjåførene og rasende passasjerer ville på sin side ha Hitler ute av syne og ute av sinn fortest mulig.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere