NA24.no

Senterpartiet: - Det er meningsløst

Trygve Slagsvold Vedum mener det er meningsløst å behandle rapporten fra ekspertene.
Trygve Slagsvold Vedum mener det er meningsløst å behandle rapporten fra ekspertene. Foto: Cornelius Poppe (NTB scanpix)
Sist oppdatert:
Slakter ekspertutvalgets konklusjon om fremtidens kommunestruktur.

Mandag la et ekspertutvalg frem sin rapport med sine anbefalinger om hvor robuste norske kommunerbør være for å håndtere sine oppgaver i dag.

Hovedanbefalingen til utvalget er at kommuner bør ha minst 15.000 innbyggere og at kommunene bør får større selvstyre.

De ser for seg rundt 100 kommuner, og mener at det i tillegg til de små kommunene, også bør gjøres endringer rundt de store byene.

Les også: Vil slå sammen 351 kommuner

Senterpartiets påtroppende leder, Trygve Slgsvold Vedum, ønsker ikke å kommentere saken overfor Nettavisen, men sier i en pressemelding at han mener prosessen er håpløs.

- Oppgavene må på plass først. Senterpartiet finner det meningsløst å skulle behandle forslag om kriterier for framtidig kommuneinndeling uten at det skal skje på grunnlag av forslag om hvilke oppgaver framtidens kommuner skal løse. Regjeringen sier dagens ekspertutredning skal danne opptakten til lokale prosesser hvor kommunene utreder hvem de bør samarbeide med. Dette er å snu prosessen på hodet.

- Det eneste fornuftige er å først gi beskjed om oppgavene kommunene skal løse, og så be dem drøfte om oppgavene løses best alene, eller sammen med andre, sier Trygve Slagsvold Vedum.

Vedum er ikke imponert over at barnevern brukes som begrunnelse for større kommuner.

- Nettopp barnevernet er et godt eksempel på at små kommuner finner løsninger gjennom samarbeid med sine nabokommuner. Den rød-grønne regjeringens opptrappingsplan for det lokale barnevernet har virket, sier stortingsrepresentant og medlem av kommunalkomiteen Heidi Greni.

Rapporter om feil i artikkelen

Mest sett siste uken

Lik NA24 her og få flere ferske økonominyheter!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere