Gå til sidens hovedinnhold

Senterpartiet i strupen på Frp og Siv Jensen etter ny bensinpris­rekord

At bensinprisene i Norge denne uken nådde all-time-high får politikere fra Senterpartiet til å reagere med kraftig refs av Frp.

Spesielt i lys av uttalelser Siv Jensen kom med da hun satt i opposisjon.

- Her håver Norge inn milliarder på milliarder fordi oljeprisen er høy. Så knaller de til med skyhøye bensinavgifter i tillegg. Det er helt forferdelig, og dette må det bli en slutt på, sa Jensen i 2010, skriver Dagbladet.

Terje Riis-Johansen var olje- og energiminister fra Senterpartiet på nevnte tidspunkt.

- Dette er ekstremt pinlig for Fremskrittspartiet. Når man nå ser på uttalelsene fra 2010, blir det bare flaut sammenliknet med det som faktisk gjennomføres med Frp i regjering. Det går igjen: bompenger, bensinavgifter, økte skatter- og avgifter på ulike områder, sier Riis-Johansen.

Les også: Rekorddyr bensin – ingen løfter om avgiftskutt fra Frp

Siv Jensen tar ikke kritikken spesielt tungt. Hun viser til at Frp nødvendigvis ikke kan få gjennomslag for all sin politikk, all den tid de ikke har flertall i Stortinget.

- Frp får ikke gjennomslag for alt, og noen avgifter er dessverre økt som følge av at vi ikke har flertall i Stortinget. Men det er bare Frp som er bilistenes parti, og derfor har vi senket bilavgiftene og satt i gang en massiv utbygging av veier som gjør bilistenes hverdag enklere og billigere, ikke vanskeligere og dyrere, sier hun til Dagbladet.

Pushvarsel! Få nyhetene kjapt og gratis på iPhone her

Pushvarsel! Få nyhetene kjapt og gratis på Android-telefon her

Les også

Slik kutter du de skyhøye bensinprisene

Les også

Mange hisser seg opp over bagatellmessig bensinpris

Kommentarer til denne saken