NA24.no

Halden 20170403. Norske Skog Saugbrugs i Halden i forbindelse med offisiell åpning av biogassanlegg. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix
Halden 20170403. Norske Skog Saugbrugs i Halden i forbindelse med offisiell åpning av biogassanlegg. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix Foto: Vidar Ruud (NTB scanpix)

Sentral obligasjonseier avviser redningsplanen i Norske Skog

Sist oppdatert:
Forvalter James Bennet og hans fond avviser den siste redningsplanen i Norske Skog. Fondet eier alene nok av selskapets lån til å blokkere planen.

I en pressemelding opplyser hedgefondet Restructuring Capital Associates L.P. og deres partnerskap Bennett Management Corporation at de avviser Norske Skog-styrets siste forslag til en refinansieringsløsning, skriver Dagens Næringsliv.

Ifølge avisen er fondet den største eieren av usikrede obligasjoner i Norske Skog og eier nok til å stanse hele planen.

– Fond forvaltet av Bennett har eid usikrede obligasjoner i Norske Skog i mange år, og eier i dag over 50 prosent av lånet som forfaller i 2026 og 40 prosent av lånet som forfaller i 2033, sier grunnlegger i Bennett, James Bennett, i pressemeldingen.

For at løsningen som styreleder Christen Sveaas og Norske Skog-styret la fram denne uken skal gå gjennom, må tre firedeler av eierne i hvert eneste av Norske Skogs lån stemme for løsningen.

Ifølge Bennett representerer selskapet til sammen over 100 millioner euro i krav i den usikrede delen av Norske Skogs obligasjonsgjeld, som totalt er på 412 millioner euro.

Styret har vært tydelig på at deres siste forslag er endelig og at alternativet er konkurs dersom det ikke får støtte.

Pushvarsel! Få nyhetene kjapt og gratis på iPhone her

Pushvarsel! Få nyhetene kjapt og gratis på Android-telefon her

Mest sett siste uken

Lik NA24 her og få flere ferske økonominyheter!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

Våre bloggere