NA24.no

Sentrale SV-politikere vurderer stortingsframtiden


Illustrasjonsfoto: SVs Inga Marte Thorkildsen, Bård Vegard Solhjell og Heiki Holmås da de ble presentert som som nye statsråder av Jens Stoltenberg på slottsplassen i 2012.
Illustrasjonsfoto: SVs Inga Marte Thorkildsen, Bård Vegard Solhjell og Heiki Holmås da de ble presentert som som nye statsråder av Jens Stoltenberg på slottsplassen i 2012. Foto: Paul Weaver (NA Bilder)
Sist oppdatert:
Det kan gå mot et generasjonsskifte i SVs stortingsgruppe.

Karin Andersen, Heikki Eidsvoll Holmås og Bård Vegar Solhjell er alle usikre på om de vil stille til valg for en ny periode, skriver Klassekampen.

LES: - SV har aldri vært svakere

Fra før er det klart at nestleder Snorre Valen ikke tar gjenvalg neste høst. Dermed kan SV-leder Audun Lysbakken samt Torgeir Knag Fylkesnes og Kirsti Bergstø bli de eneste av dagens SV-ere som blir værende på Stortinget.

Lysbakken er den eneste som svarer ja på spørsmålet om en ny periode, mens de to sistnevnte også heller mot renominasjon, ifølge kilder.

SV-leder Audun Lysbakken er den eneste som svarer ja på spørsmålet om en ny periode.

Les også: - Listhaug bør slutte å fare med usannheter

Heikki Eidsvoll Holmås har tidligere sagt til Klassekampen at han 1. juni skal si ifra til nominasjonsnemnda i Oslo SV om han stiller for en ny periode eller ikke.

Les: Lysbakken: - Hensikten er å skremme asylsøkere

Andersen og Solhjell oppgir begge at de ikke har bestemt seg.

– Det stemmer at jeg tenker meg om, sier Solhjell.

Les også: - Hvis alle gjør som Siv Jensen vil, så løser vi ikke flyktningkrisen

– Den avgjørelsen har jeg ikke tatt. Jeg har vært der lenge, og kanskje er det noen andre som vil, sier Andersen, som har sittet på Stortinget i nesten 20 år.

Rapporter om feil i artikkelen

Mest sett siste uken

Lik NA24 her og få flere ferske økonominyheter!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

Våre bloggere