NA24.no

Foto: Scanpix

Ser an eksportsituasjonen

Sist oppdatert:
Eksport gjennom Tyrkia helt avgjørende for DNO.

HOLMENKOLLEN (NA24 ): På Pareto-konferansen snakket DNO stort sett om deres lave kostnader i F&D-avdelingen (oppdagelse og utvikling). Der oljemyggen har sitt potensial er situasjonen fortsatt usikker.

NA24 – din næringslivsavis

- Det mest spennende er nok Irak ja, det er der de største feltene våre ligger, sier finansdirektøren i DNO, Haakon Sandborg til NA24.

Oljebransjens lavkostselskap
DNO smykker seg selv som oljebransjens lavkostselskap. Rangeringer utarbeidet av et amerikansk konsulentselskap viser at DNO har de sjette laveste kostnadene for F&D-avdelingen i verden.

Det lille oljeselskapet rapporterer om vellykkede funn og stabil produksjon, både i Yemen, Syria, Ekvatorial Guinea og i Storbritannia, men det er situasjonen i Irak som er mest interessant. Potensialet der er på rett over 100.000 fat per dag.

- Når det gjelder eksportsituasjonen er det noe vi får konsentrere oss om etter at vi er ordentlig etablert. Vi er straks igjennom fase én, der det tekniske har kommet på plass. Fase to går på oppsettelse av selve anleggene, sier Sandborg til NA24.

Selskapet er med andre ord fortsatt noe forsiktige med å uttale seg om situasjonen i Irak. De venter på tillatelse til å eksportere olje gjennom Tyrkia. Om tillatelsen skulle være langt unna er vanskelig å predikere, men i det siste har signaler talt for at lisensen skal bli godkjent, ifølge Pareto.

- Betydelig discount
DNO selger all produksjonen sin innenlands i Irak. De har enda ikke fått tillatelse til å eksportere oljen ut av landet, noe som medfører, og vil kunne medføre betydelige tap for oljeselskapet.

- Ja, ved domestic-salget i Irak vi selger til en betydelig discount av prisen på brenten i Irak, fortsetter Sandborg.

Gjennomsnittsprisen på 71 dollar fatet DNO fikk for oljen sin totalt i andre kvartal, sier mye om hva de taper på å ikke kunne eksportere fra Irak. Kvartalet hadde gjennomsnittlig den høyeste oljeprisen noensinne, med en bunn på rundt 100 dollar, og all-time high på rundt 148 dollar fatet i juli.

DNO-aksjen har fått relativt hard medfart under de siste hektiske dagene på Oslo Børs. Hittil i september er selskapet ned rundt 25 prosent. I dag er de ved lunchtider ned 3,35 prosent til 6,64 kroner per aksje.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere