NA24.no

Ser børsfall i Oslo

Sist oppdatert:
Analysesjef venter at Oslo Børs faller fra start fredag. Følg utviklingen her.

Analysesjef Roger Berntsen i NetFonds spår et børsfall fra start på Oslo Børs. I sine modeller har han fått frem at børsen vil falle med rundt 1 prosent.

NA24 - din næringslivsavis

Så langt i år har hovedindeksen på Oslo Børs falt 16,4 prosent og innledningen i 2008 er en av de dårligste på lenge. Nå skal vi etter alt å dømme videre ned.

Følg Oslo Børs her

Venter på REC
- Wall Street falt skarpt tilbake i går på en serie dårlige økonomiske og selskapsnyheter. På den positive siden kan imidlertid nevnes at IBM og AMD kom med gode resultater etter stengetid som sendte aksjekursene opp i utvidet handel. I Asia åpnet aksjekursene skarpt ned, men har siden prestert en solid opphenting, skriver Orion Securities i sin morgenrapport.

Solenergiselskapet REC holder sin kapitalmarkedsdag fredag, Det er ventet at selskapet dermed kommer i fokus.

- De europeiske børsene spås imidlertid fortsatt moderat ned på åpningen. Dagens store begivenhet i Norge er REC sin kapitalmarkedsdag. I utlandet knytter det seg mest spenning til amerikanske forbrukerforventninger klokken 16:00 og resultatet fra General Electric, skriver Orion.

Dypt fall i USA
Det ble blytungt for aksjene i Wall Street etter at en økonomisk indeks fra den amerikanske sentralbankens avdeling i Philadelphias falt til det laveste nivået siden 2001. Indeksen viser at produksjonen er under kraftig press, og sørget for at siste rest med optimisme ble eliminert i løpet av får minutter.

Tiltaksplanene til den sittende presidenten George W. Bush der skattekutt sto øverst og den amerikanske sentralbanksjefen Ben Bernankes løfter om rentekutt klarte ikke hindre at det ble nok en blodrød aften for investorene i New York.

Les mer: - Det er djevelens spill

Den brede S&P 500-indeksen falt 2,941 prosent, mens Dow Jones er i ferd med å falle under 12.000-poeng. Der har ikke den kjente industriindeksen vært siden slutten av 2006. Nasdaq-indeksen falt nærmest 2 prosent. Dollaren styrker seg mot yenen, og det gjør at det asiatiske aksjemarkedet fikk et løft fredag morgen. I Tokyo steg Nikkei-indeksen 0,6 prosent, og det var også oppgang i Hongkong.

Les mer:Asia mot strømmen

Oljeprisen falt torsdag kveld til årets laveste, men stiger så smått fredag morgen. Nordsjøkontraktene på råvarebørsen i London stiger til 88,98 dollar fatet.

Følg Oslo Børs her

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere