Ser døden i øynene

Den populære musikktjenesten Allofmp3 nærmer seg stadig stupet.

29.11.06 11:44

Det har ikke vært lett å drive den russiske nettjenesten Allofmp3 den siste tiden. Angrepene fra internasjonale plateselskap, og da i særdeleshet interesseorganisasjonen RIAA, og til og med den amerikanske regjeringen har vært kraftige.

Vanskelig å betale
Dette har resultert i at Visa og MasterCard har sluttet samarbeidet med nettstedet, noe som har gjort det til en svært omfattende oppgave å få kjøpt musikk der.

Selskapet har hele tiden hevdet at de har drevet innefor russisk lov og at de betaler lisensavgift til det russiske rettighetsselskapet ROMS, men musikkindustrien hevder at ROMS ikke har tillatelse til å inndrive penger for utenlandske artister.

Avtale mellom USA og Russland
I forhandlingene om å få Russland inn i Verdens Handelsorganisasjon (WTO) har USA og Russland nå inngått en avtale om å bekjempe piratvirksomhet, og navngir Allofmp3 direkte.

Russland har gått med på å innføre nye lover innen juni 2007 som vil gjøre tjenesten ulovlig, ifølge Betanews .

Allofmp3 nekter å gi seg
Dette har likevel ikke fått Allofmp3 til å rulle seg rundt og dø. Selskapet hevder at de driver godt innenfor både russisk og amerikansk lov.

- Hvis RIAA hadde gjort hjemmeleksene sine, så hadde de oppdaget av selv under amerikansk lov har kundene åpenbart rett til å kjøpe musikk fra Allofmp3, sier Vadim Mamotin, daglig leder i Mediaservices, moderselskapet til Allofmp3.

- Det finnes absolutt ikke noe lovlig grunnlag for kampanjen mot Allofmp3, sier han.

Det er likevel lite trolig at nettsiden kommer til å overleve hvis russiske myndigheter blir fast bestemte på å legge ned tjenesten for å kunne bli med i WTO.

Les flere IT-saker på våre IT-sider.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.