NA24.no

Foto: HUGO PHILPOT (Scanpix)

Ser en grusom start

Sist oppdatert:
Analytikerne spår en tung børsmorgen.

Verdiene har blitt radert vekk fra verdens børser. To uker med uroligheter knyttet til usikkerhet i kredittmarkedet har sendt aksjekursene rett ned. Fredag avsluttet Oslo Børs en trist uke, men det var før aksjemarkedet i USA viste klare svakheter.

NA24 - din næringslivsavis

På Wall Street fikk investorene på New York-børsen merke prisen av frykten. Nasdaq-falt 2,5 prosent, mens S&P 500-indeksen endte ned 2,66 prosent. Dow Jones klarte seg med et fall på 2,1 prosent.

Nedturen fortsatte i Asia. Mandag morgen er Morgan Stanleys Asia-indeks ned 1,3 prosent til 150,81 poeng.

Ifølge analytiker Roger Berntsens modeller kan Oslo Børs vente seg et kraftig fall. Systemene til NetFonds-analytikeren antyder en nedgang på 2,48 prosent.

De norske aksjene i USA viste også klare svakheter og endte så å si alle under nivåene fra Oslo. Fallet i USA smittet over på de oljerelaterte aksjene. Kraftig fall i USA

- Det er duket for en negativ start på dagens handel. Wall Street endte fredagens sesjon meget svakt, og nedgangen har fortsatt i Asia. Oljeprisen er også under press, skriver Orion Securities i sin rapport.

Oljeprisen har falt til 74,7 dollar fatet og er med det godt under nivåene fra fredag. En dollar koster nå 5,77 kroner rett i forkant av børsåpningen i Oslo.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere