Ser gjerne Rice som president

Bush-administrasjonen støtter ideen om utenriksminister Condoleezza Rice som president etter neste valg.

17.01.06 23:42

HOUSTON (TV 2 Nettavisen): På en pressekonferanse tirsdag ble Bush-talsmann Scott McClellan spurt om når USA ville få sin første kvinnelige president. Han kommenterte at Rice nettopp var kommet tilbake fra Liberia, som har fått Afrikas første kvinnelige president.

- Men jeg skal unngå det spørsmålet for jeg tror hun har gjort sitt syn klart. Men jeg har mine personlige oppfatninger om hvilken fantastisk jobb hun ville gjort, sa McClellan, ifølge nyhetsbyrået Reuters.

Rice selv har konsekvent sagt at hun ikke vil stille som presidentkandidat.

Det pågår for tiden en debatt i USA om hvorvidt landet er modent for en kvinnelig president, ikke minst inspirert av TV-serien Commander in Chief, som handler om nettopp en kvinnelig president i Det hvite hus.

Forrige uke sa Laura Bush, som er gift med president George W. Bush, at USA trolig vil ha en kvinnelig president etter et av de neste valgene, og at hun personlig svært gjerne ser at det blir Rice.

Dersom Rice skulle endre sitt syn, kan man ende opp med to kvinnelige presidentkandidater fra hvert sitt parti, for Hillary Rodham Clinton er blant favorittene til å bli demokratisk presidentkandidat.

Mange republikanere håper nok at Rice, som sort kvinne, kan appelere til grupper som tradisjonelt har støttet det demokratiske partiet.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.