NA24.no

Ser gode kjøp i riggbransjen

Sist oppdatert:
Analytikerne ser fortsatt muligheter for opptur for flere riggaksjer.

OSLO KONSERTHUS (NA24): Under Marine Money konferansen i Oslo var fire rigganalytikere invitert for å vurdere mulighetene i riggmarkedet.

NA24 - din næringslivsavis

Panelet bestående av fire rigganalytikere er stort sett positive til riggselskapene. Likevel deler ikke alle synet om at det er gode muligheter i nær fremtid.

Gir prisen æren
Alle er enige om at oljeprisen har den største æren for at markedet og riggaksjene har steget markant de siste månedene. Samtidig er kredittmarkedet i ferd med å vise bedring. Dette gir muligheter i tiden fremover.

Meld deg på NA24s nyhetsbrev her

Selv om det er store forskjeller mellom norske og amerikanske riggselskaper, er verdsettelsen mer lik nå enn tidligere. De amerikanske selskapene har fortsatt en eldre profil på riggflåten, men de norske har vært langt mer aktive i forbindelse med nybyggingsaktiviteten under oppturen.

Rigganalytiker Atle Hauge i Carnegie mener at prisingen frem til den siste oppturen i markedene ligner dommedagsprising. Likevel er det avhengig av at fundamental makrofaktorer må forbedres før en varig oppgang kan komme. Når det gjelder det å velge særskilte aksjer er anbefalingen å velge selskaper som befinner seg i segmenter som er sent i syklen.

Derfor er anbefalingen fra Carnegie å holde seg unna seismikk, men hvis en aksje skal anbefales innen denne sektoren plukker Hauge frem TGS, derimot er han mer negativ til PGS og CGGVeritas.

Innen riggselskapene er Seadrill en favoritt, og det samme er Songa som han mener handles med en stor rabatt. Når det gjelder andre riggselskaper er han mer negativ til de oppjekkbare riggene.

Satser på subsea
De største mulighetene ser han dog innen subseamarkedet. Der er Subsea 7 og Acergy de største favorittene. Der ser Hauge en mulighet for dobling i kursen.

Carnegie tror også at supplymarkedet vil bedre seg inne rimelig tid, og da er Deep Sea Supply og Farstad valgene.

Frank Harestad i Pareto holder en knapp på Seadrill og Pride, og ser det ikke som umulig at aksjen vil stige til 130 til 140 kroner fra dagens nivåer, hvis oljeprisen og markedene viser en bedring. Blant de mindre selskapene er Songa Offshore og Northern Offshore valgene. Likevel trekker han frem at det er høy risiko.

Blant de selskapene som opererer med oppjekkbare rigger er amerikanske Rowan en favoritt.

Bjørn Thoresen i First trekker frem Noble Energy og viser til hvordan selskapet opp gjennom årene har prestert. Han viser til hvordan selskapet hatt de beste marginene og at de har kontanter til å fortsette sin lønnsomme vekst.

Ingolf Gillesdal i Nordea er langt mer skeptisk og har mest salgsanbefalinger. Uten at de fundamentale makroforholdene i verden blir bedre er det anledning til å ta en gevinst etter den siste tidens kraftige opptur. Likevel har en favoritt og det er Fred. Olsen Energy. Gillesdal liker hvordan de er i stand til å betale utbytte og er strukturert til å kunne delta i veksten hvis de ønsker.

Har du et næringslivstips - kontakt NA24

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere