*Nettavisen* Økonomi.

Ser kjøpsmuligheter

Børsfallet kan være starten på en korreksjon, men DnB Nor mener det er en anledning til å kjøpe aksjer.

14.05.09 14:44

Oslo Børs har hatt to dager i minus etter en lengre periode med fantastisk oppgang. Fra bunnen i begynnelsen av mars har børsen steget nærmere 40 prosent.

NA24 iMarkedet – siste fra finansmarkedene

Divisjonsdirektør Paal Karstensen i DnB Nor Markets tror at børsfallet de siste to dagene er en start på en korreksjon, men ser at det burde gi kjøpsmuligheter.

- Jeg tror det er primært to årsaker til at vi har sett en positiv utvikling, og det er relatert til makrobildet. Vi har sett det har vært mindre negative nyheter som har kommet både når det gjelder forbrukertillit og konsum. Den andre biten er at de tiltakspakkene som er rettet mot finanssektoren har vært med på å skape en stabilitet og nødvendighet for å kunne være med å finansiere en videre vekst for selskapene, sier Paal Karstensen i DnB Nor Markets til Nyhetskanalen.

Han trekker også frem bankenes innhenting av ny egenkapital. Dermed gikk markedet bort fra konkursprisingen for bankene og mer en rettet prising som er tilpasset nedgangskonjunktur.

Se innslaget fra TV2 Nyhetskanalen i videovinduet. Artikkelen fortsetter under innslaget.

312588

Karstensen tror at det kommer en korreksjon, men at det burde gi muligheter.

- Det er naturlig å vente at det kommer en korreksjon etter en kraftig oppgang vi har sett den siste tiden. Man må se fremover og se på hvordan makrobildet vil endre seg før man tar den endelige beslutning i forhold til det, sier divisjonsdirektøren som likevel har troen på markedet vil bli bedre.

- Vi tror det vil bli bedre, og at den korreksjonen vi går inn i er en kjøpsmulighet, sier Karstensen til Nyhetskanalen og trekker frem at resultatene har vært mindre negative enn fryktet, men at utsiktene fortsatt er usikre.

Meld deg på NA24s nyhetsbrev her

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.