NA24.no

Ser kraftig oljeinvesteringsfall

Foto: AP Photo/Ronald Zak (Scanpix)
OPECs eksperter kutter kraftig i kartellets investeringsprognoser.

Det kom frem da Organisasjonen av oljeeksporterende land, OPEC, onsdag la frem sine prognoser for perioden til og med 2013 for oljeetterspørsel og investeringer.

NA24 - din næringslivsavis

OPEC forventer nå at medlemslandene nå vil investere mellom 110 og 120 milliarder dollar i oppstrømsaktiviteter i perioden 2009 til 2013. Deres prognose på samme tidspunkt i fjor lød på 165 milliarder dollar.

Meld deg på NA24s nyhetsbrev her

Det kraftige kuttet begrunnes med at prognosene for oljeetterspørselen også er kraftig nedjustert for den samme periode. OPECs etterspørselsprognose for 2013 er kuttet med 5,7 millioner fat per dag sammenlignet med prognosen lagt frem i 2008.

Dette er effekter av finanskrisen og den negative virkningen på verdensøkonomien de kommende årene. Også den langsiktige prognosen til OPEC ble kuttet i dag. De nedjusterte etterspørselen for 2030 med 7,7 millioner fat per dag, og forventer nå en økning i etterspørselen på 20 millioner fat per dag til 105,6 millioner fat per dag.

Har du et næringslivstips - kontakt NA24

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere