*Nettavisen* Økonomi.

Ser kursfest for RCL

Liberty of the Seas passerer Storebeltbroen i Danmark Storebelt RCL RCCL Cruiseskip Foto: - (Scanpix)

Cruiserederiet har fosset frem på børsen, men fortsatt er det en solid oppside i vente.

Royal Caribbean har steget 210 prosent fra bunnen. Nå er det duket for videre oppgang.

NA24 iMarkedet – siste fra finansmarkedene

Analyseselskapet Investtech trekker frem Royal Caribbean Cruises som et kjøp på Oslo Børs. Flere meglerhus har den de siste dagene og ukene oppgradert og justert opp rederiet, og teknisk analyse viser at aksjen har brutt gjennom motstand.

– RCL er teknisk positiv på kort og mellomlang sikt, og nøytral på lang sikt. Aksjen er svakt positiv på innsidehandler, forteller administrerende direktør Espen Grønstad i Investtech til NA24.

Klikk på bildet for å forstørre.

RCL teknisk analyse RCCL RCL Foto: (Investtech)

Den siste uken har aksjen steget fra 104,30 kroner til 115, og det tilsvarer en oppgang på over 12 prosent. I februar i år nådde selskapets aksjer et historisk bunnivå på 37 kroner. Det skyldes i høy grad at markedet fryktet at den økonomiske nedgang ville ramme turist og cruisenæringen hard.

Selskapet har vist at de evner å omstille seg og har overrasket med å lokke passasjerene om bord ved hjelp av priskampanjer. Normaliseringen i økonomien har også spilt positivt inn.

Følg RCL-aksjen her

Siden bunnen i februar har aksjen steget 210 prosent frem til i dag. Ifølge Grønstad trenger det ikke stoppe med det. De ser at videre oppgang til 290 kroner eller høyere allerede er signalisert. Det innebærer at aksjen kan stige ytterligere 150 prosent.

– Royal Caribbean Cruises har falt tilbake mot gulvet i en stigende trendkanal. Videre oppgang indikeres og dagens kursnivå kan være en god inngangskurs. Aksjen ga kjøpssignal fra en omvendt-hode-og-skuldre-formasjon ved bruddet opp gjennom motstanden ved 106 kroner. Videre oppgang til 290 kroner eller mer er signalisert. Aksjen har brutt opp gjennom motstanden ved cirka 106 kroner. Videre oppgang er dermed signalisert, og det er nå støtte ved 106 kroner ved reaksjoner tilbake. Aksjen anses samlet sett teknisk positiv på middels lang sikt, sier Grønstad til NA24.

Meld deg på NA24s nyhetsbrev her

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.