NA24.no

(Scanpix)

Ser lyset i Asia

Sist oppdatert:
Investorene vil helst glemme oktober. Nå stiger børsene.

Oktober var en forferdelig dårlig måned på aksjemarkedene i Asia. Den første handledagen i november bærer imidlertid bud om bedre tider.

NA24 - din næringslivsavis

Oppgangen ble drevet av nyheten om at myndighetene i Sør-Korea ble enige om å pumpe mer likviditet inn i pengemarkedet og at sentralbanken i India kuttet renten.

På børsen i Mumbai steg finansaksjene kraftig etter nyheten. Til slutt endte indeksen Sensex opp 3,93 prosent.

- Risikoappetitten tar seg opp og er drevet av bedring i kredittmarkedene og veldig attraktiv prising på en del aksjer. De koordinerte tiltakene fra regjeringene begynner å bære resultater, sier Nader Naeimi hos AMP Capital Investors i Sydney til Bloomberg News.

I Australia er det også oppgang. Her er det spekulasjoner om at det vil komme et rentekutt allerede i morgen som er utslagsgivende.

Den sammenveide regionindeksen MSCI – minus Japan som er stengt for helligdag – steg 5,5 prosent. Det var oppgang i alle 10 industrigrupper, mens finansaksjene hadde størst oppgang. I forrige uke steg indeksen 6,9 prosent, men for hele oktober falt den 20 prosent.

Nøkkeltall mandag (Merk at børsene stenger på ulike tidspunkt)

Japans Topix: HELLIGDAG
Japans Nikkei 225: HELLIGDAG
Hongkongs Hang Seng: + 4,02 %
Kinas CSI 300: - 0,61 %
Kinas Shangai Composite: - 0,62 %
Taiwans Taiex: + 2,55 %
Sør-Koreas Kospi: + 1,44 %
Singapores Strait Times Index: + 4,36 %

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere