NA24.no

Ser lysning etter smell

Eiendomsmeglerne Nordvik & Partners merket nedturen i fjor. Men nå har markedet lysnet.

I likhet med en rekke bedrifter fikk også eiendomsmeglerne i Nordvik & Partners føle krisen på kroppen i fjor høst. Det har satt sine spor i regnskapet.

NA24 – din næringslivsavis

Selskapets driftsinntekter falt fra 42,2 millioner kroner i 2007 til 32 millioner kroner i fjor. Driftsresultatet gikk tilbake til 2,93 millioner kroner, fra 8,7 millioner kroner året før. Etter at finans- og skatt er tatt med satt selskapets fire partnere igjen med et resultat for året på 2,66 millioner kroner. Året før dro selskapet inn 6,9 millioner kroner.

Eierne tok ut 2 millioner kroner i utbytte fra selskapet.

- Vi har startet året relativt mye bedre enn fjoråret. Det var et tøft sistehalvår i 2008, sier daglig leder og faglig ansvarlig Merete Kristin Brodal Nordvik til NA24. Hun forteller at de omsatte i overkant av seks hundre eiendommer i fjor, som til sammen hadde en verdi på 2,27 milliarder kroner.

- Og det sier litt om at det har vært tillit til selskapet, og det er vi veldig fornøyd med. Vi er også glad for at markedet har vist positive tendenser igjen, men vi er ydmyke for hva som skjer til høsten, sier Brodal Nordvik til NA24.

Så langt i år kan hun imidlertid røpe at det har vært god aktivitet. Bare i juni solgte meglerforretningen 90 eiendommer, med 4,22 millioner kroner i netto provisjonsinntekter. I første halvår har selskapet hanket inn 19 millioner provisjonskroner, netto.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere