NA24.no

Foto: Terje Marøy (Scanpix)

Ser prisoppgang på laks

Lakseprisen har falt jevnt og trutt de siste ukene, men nå kan den være i ferd med å snu.

I en oppdatering fra Fish Pool kommer det frem at oppdretterne fikk mindre for laksen de solgte til eksportørene i forrige uke.

NA24 - din næringslivsavis

Økt slakting hos norske oppdrettere har sammen med stadig sterkere krone lagt et press på lakseprisen. Denne tendensen fortsatte i uke 43.

Snittprisen falt til 23,74 kroner per kilo i spotmarkedet. Det tilsvarer en nedgang på 6,1 prosent fra 25,29 kroner uken i forveien.

Det har vært størst fall i prisene for fisk på mellom én og to kilo. Tendensen med at laks på i vektklassene som strekker seg fra tre til over syv kilo ligger svært nær.

- Alle indikasjonene peker mot stigende priser for levering denne uken, men det er fortsatt store volum av fisk som kommer inn i markedet, skriver Fish Pool i en redegjørelse.

Fish Pool-indeksen som måler prisutviklingen for laks i vektklasser mellom tre og seks kilo falt 5,9 prosent til 23,89 kroner per kilo.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere