Gå til sidens hovedinnhold

Ser sterkere StatoilHydro-tall

Analytikerne er skuffet over StatoilHydros resultat, men mener utsiktene ser bra ut.

StatoilHydro leverte i dag et klart svakere resultat enn i fjor, men børsen straffer likevel ikke selskapet.

NA24 - din næringslivsavis

Det var spesielt finanspostene - med valutaeffekter og høy skatteprosent - som dro resultatet ned.

Les mer her:
Valutasmell for StatoilHydro

- Net income er svakere enn ventet, med blant annet store valutaeffekter og en høy skatteprosent, sier Trond Omdal, analytiker i Arctic Securities til NA24.

- Skatteprosenten skyldes blant annet et svakt resultat i internasjonal U&P med store nedskrivninger, høye letekostnader og lav realisert oljepris. Når en tar hensyn til engangseffektene ser likevel resultatet bedre ut, og at guiding med hensyn til årsproduksjon, investeringer og dividendepolicy opprettholdes er positivt.

- Ser greit ut
- Generelt sett er tredje kvartal et relativt svakt kvartal for StatoilHydro, på grunn av lavt gassavtak og høy vedlikeholdsaktivitet på norsk sokkel. I tillegg kom eksportproblemer fra ACG-feltet i Aserbajdsjan og nedstengning av Kvitebjørn. I sum kommer vi dermed ut med et svakt tredje kvartal på grunn av lav produksjon og engangseffekter, men når guidingen opprettholdes og man også opprettholder dividendepolitikken ser dette som sagt helt greit ut.

- Fremover forventer vi et sterkt fjerde kvartal med høy gassproduksjon og et sterkt 2009 på produksjonssiden. Dermed blir det store spørsmålet hvilken forventning man har til oljemarkedet. Der tror vi på en styrking i fjerde kvartal både sesongmessig og på basis av OPEC-kuttene, og vi ser fortsatt på StatoilHydro som et bra kjøp.

Skuffet over oljeprisen
Analytiker John A. Schj. Olaisen i Carnegie mener driften er dårligere enn markedet hadde ventet.

- Det skyldes dårligere produksjon i Norge og internasjonalt og litt høyere kostnader i Norge og internasjonalt, sier John Olaisen, analytiker i Carnegie, til TV2 Nyhetskanalen.

Se innslaget i TV2 Nyhetskanalen her:
271420

- Veldig skuffende er realisert oljepris både Norge og internasjonalt. Det kan tyde på at kvaliteten på den gjennomsnittlige oljen i StatoilHydro er dårligere enn vi hadde trodd. Slik har vi totalt sett et vesentlig dårligere kvartal enn aksjemarkedet hadde forventet, sier Olaisen.

Reklame

Lansert i dag: Dette er det eneste stedet du får tak i Ultraboost 21

Kommentarer til denne saken