NA24.no

Ser stort gasspotensial

Sist oppdatert:
Questerre håper på gassbekreftelse i Canada.

Questerre Energy starter nå boring av en viktig brønn på deres Beaver River-lisens og håper på bekreftelse av gasspotensialet i området.

NA24 - din næringslivsavis

Questerre Energy Corporation har sammen med partner Transeuro Energy Corp. startet boring av brønnen B-3 på Beaver River-feltet.

Feltet ligger i den canadiske provinsen British Coloumbia og selskapene har en andel på 50 prosent hver i den nye brønnen. Questerre er operatør for boringen.

Brønnen vil bli rettet Mattson/Besa River-sonen som ligger i den sydlige delen av Beaver River-feltet. Brønnen ligger omkring seks kilometer fra A-2-brønnen som nå produserer omkring 4,1 millioner kubikkfot per dag, eller 700 fat oljeekvivalenter.

Stort potensial
Oljeselskapet Amoco boret på 1960-tallet en brønn i samme område og den viste en produksjosnrate på rundt 2000 fat oljeekvivalenter gass under testing. Questerres håp er at den nye brønnen samme med funnet nord på feltet og A-2-brønnen, vil gi viktig informasjon om omfanget og utbyggingsmetoden for feltet.

- Mattson/Besa River horisonten representerer en potensielt stor ressurs på over en billion kubikkfot (27 milliarder kubikkmeter, red. anm) gass i bakken, sier adm. direktør Michael Binnion i Questerre i en kommentar.

På grunn av den årlige stansen av boreoperasjoner i Canada kan brønnen etter boring til mellomcasingen bli suspendert frem til sommeren. Questerre vurderer å bore sidesteg til brønnen, og estimerer en kostnad på 5-6 millioner dollar per steg.

Ny partner
Questerre informerer samtidig om at Transeuro har fått en farmin-avtale på Beaver River og at den tidligere partneren Ampac Petroleum har blitt løst fra sine forpliktelser.

Transeuro er forpliktet til boring og testing av en dypere siggende sone, Nahanni. Ved fullføring av en slik brønn på egen bok vil Transeuro få en eierandel på 50 prosent i hele Beaver River-lisensen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere