NA24.no

Ser ulikt på DnB Nor

Konsernsjef Rune Bjerke DnB Nor DNBNOR
Konsernsjef Rune Bjerke DnB Nor DNBNOR Foto: Roald, Berit (Scanpix)
Sist oppdatert:
Emisjonen får forskjellig mottagelse hos analytikerne.

To meglerhus ser ulikt på den pågående emisjonen i DnB Nor. Aksjekursen til Norges største bank faller 4,7 prosent mandag etter solid oppgang fredag.

NA24 – din næringslivsavis

SEB Enskilda omtaler DnB Nor og den forestående emisjonen på 14 milliarder kroner i sin morgenrapport. Meglerhuset skriver at de mener at selv om emisjonen vil bedre kapitaliseringen i banken så vil avkastningen på egenkapitalen falle. De neste tre årene venter analytikerne at avkastningen på egenkapitalen (RoE) vil ligge under kostnaden på egenkapital (CoE).

– Vi viser til at DnB NOrs lånetap har historisk kommet sendt i syklusen og noterer at problemene innen shippingsektoren knapt har begynt. Samtidig har DnB Nor den laveste andelen nedskrivninger blant de sammenlignbare selskapene, skriver SEB Enskilda i sin rapport til kundene.

Gjentar salg
– Vi har redusert våre lånetapestimater på grunn av dalende konkurstall og forbedrede makro utsikter siden vårt forrige anslag, men fortsatt forventer vi tap som vil ligge høyere enn normalisert over vår anslaghorisont. Vi har også redusert våre marginer, skriver meglerhuset.

Analytikerne i SEB Enskilda har oppgradert forventningene til justert resultat per aksje fra 4,89 kroner til 6,19 kroner for 2009, og fra 3,62 kroner til 3,74 kroner for 2010. Når det gjelder forventningene til 2011 har de kuttet anslaget til 6,16 kroner fra 6,24 kroner. Dermed ligger estimatene for 2009 rundt syv prosent over konsensus, men henholdsvis 14 prosent og åtte prosent under konsensus for 2010 og 2011.

Jekker opp kursmålet
Samtidig har de oppjustert kursmålet til 68 kroner fra 55 kroner, men meglerhuset har en salgsanbefaling på DnB Nor-aksjen.

Hos Fondsfinans er de langt mer positive til Norges største bank. Særlig er de fornøyd med ledelsens signaler om at det kan komme utbytte allerede fra 2009.

I sin morgenrapport skriver Fondsfinans at de etter disse signalene har oppjustert forventningene om utbytte til 0,50 kroner per aksje for 2009. For 2010 og 2011 øker de utbytteforventningene til henholdsvis 3 kroner fra 0,50 kroner i 2010 og til 3,30 kroner fra 2 kroner for 2011.

Analytikerne i Fondsfinans har satt et kursmål basert på ti ganger forventet resultat per aksje i 2011, og lander dermed på 81 kroner per aksje. Tidligere har de hatt et kursmål på 65 kroner per aksje.

Dette er 1,35 ganger bokført verdi, men fortsatt under de beste nordiske sammenlignbare bankene på som har en kurs på 1,4 til 1,5 ganger bokført verdi.

– Vi velger derfor å vedlikeholde kjøpsanbefalingen, skriver Fondsfinans i sin morgenrapport.

Meld deg på NA24s nyhetsbrev her

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere