NA24.no

Ser vekst i det norske IT-markedet

Foto: Scanpix
Sist oppdatert:
Etter et svakt år i fjor er det duket for ny oppgang.

Det norske markedet for IT-tjenester fikk tilbake med to prosent i 2009, men det ser bedre ut for de kommende årene.

Det viser en undersøkelse gjennomført av IDC.

Fallet skyldes den økonomiske nedgangen, men utsiktene er mer optimistiske for det norske markedet.

- Norge har faktisk kommet betydelig bedre ut av den en andre europeiske IT-tjeneste-markeder, som er resultat av bedringen innen oljesektoren og et sterkt offentlig forbruk, kommenterer administrerende direktør Nils Molin i IDC i forbindelse med en pressemelding.

Selv om tilbakegangen var liten så ligger det an til

- For 2010 ser vi et mer optimistisk senario ettersom det makroøkonomiske klimaet allerede forbedres og budsjettene som ble lagt høsten 2009 vil trolig bety en liten økning i IT-investeringene, sier Molin.

Han viser også til at det har vært et oppdemmet behov for prosjekter som ble stoppet for ett år siden, og at selskapene som satser på outsourcing i er ferd med å nå en all-time high.

Det norske markedet er ventet å vokse med beskjedne 1,6 prosent i 2010 hvor mesteparten av veksten vil komme i andre halvdel i år. Siden vil den ta seg opp og IDC anslår at den årlige veksten i perioden fra 2009 til 2013 vil ligge på 2,2 prosent.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere