*Nettavisen* Økonomi.

Sevan får finansiering

Sevan Marine har fått kraftig juling på grunn av sine finansieringsutfordringer, nå er første fasilitet på plass.

Det har vært et voldsomt fokus på oljeservicekonsernet Sevan Marine ASAs finansierings behov de siste uken som følge av den pågående finanskrisen. Aksjen har falt som en stein på børsen på frykt for at selskapet ikke skal få stablet på beina nødvendig finansiering for nybyggsporteføljen.

NA24 - din næringslivsavis

Nå melder selskapet at de har fått på plass finansiering til FPSO-riggen Voyageur. Det er GE Commercial Finance som har fått med seg bankene til å syndikere et lån på 300 millioner dollar for riggen som allerede er sikret kontrakt.

Leter etter milliard
Det er bankene ING Bank, Natixis og Fortis Bank som sammen med GE Energy Financial Services GE Transportation FInance og GIEK/Eksportfinans som har syndikert og garantert lånet.

Nå jobber Sevan videre med å skaffe nødvendig byggefinansiering til de to dypvannsboreriggene Sevan Driller II og III. Her har Sevan nå signert et mandat med to ledene finansinstitusjoner som tilretteleggere av byggefinansiering på inntil 1 milliard dollar.

Planene er at denne fasiliteten skal konverteres til et lån med en løpetid på seks år når riggene blir levert. De to riggene har allerede fått kontrakter med henholdsvis indiske ONGC og brasilianske Petrobras. Beløpet som søkes innhentet tilsvarer 70 prosent av forventet byggekostnad for de to riggene.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.