NA24.no

Sevan får Goliat-oppdrag

Sist oppdatert:
Løsningen ble vurdert som den beste.

Oljeselskapet Eni Norge har valgt Sevan Marines løsninger for flytende produksjon og lagring ved Goliat-prospektet.

NA24 - din næringslivsavis

Det er Sevans FPSO-1.000 som overbeviste operatøren for feltet i Barentshavet.

- Denne plattformløsningen ble vurdert som den beste etter avholdt designkonkurranse for Goliat FPSO-kontrakten. I tillegg, har Eni besluttet å velge Sevan som kontraktør for Goliat-prosjektets videre detaljprosjektering av FPSO-kontrakt, skriver oljeselskapet i en pressemelding.

Nå skal detaljprosjekteringen starte og denne fasen skal være avsluttet innen utgangen av inneværende år. Verdien på kontraktn er anslått til 150 millioner kroner.

Designet skal takle de utfordrende forholdene i Barentshavet og tåle den tøffe vinteren. Løsningen er også tilrettelagt for å oppfylle de strenge miljøkravene i Barentshavet, der forprosjekteringsfasen oppfyller kravene til å minimere operasjonelle utslipp til sjø og utvikle effektive barrierer for å forhindre oljeutslipp.

Gjennom å hente elektrisitet fra land skal Sevan 1.000 sørge for betydelige reduksjoner i utslipp av drivhusgasser.

- Betyr dette at Aker Solutions er ute av bildet?

- Konseptet deres er ute av bildet etter denne tildelingen, sier kommunikasjonssjef Jone Stangeland i Eni Norge til NA24.

Fortsatt har ikke Eni tildelt de store kontraktene for Goliat-utbyggingen. De har valgt designet til Sevan og valgt å gå videre med detaljprosjekteringen.

Stangeland sier at det er for tidlig å si når de vil annonsere de store kontraktene i forbindelse med utbyggingen.

- Vi vil komme tilbake til de type planer senere, sier Stangeland til NA24.

Dette er et viktig steg og milepæl for oss. Tildelingen av detaljprosjekteringen vil gjøre at vi opprettholder den planen vil har for Goliat, sier Stangeland.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere