NA24.no

Sevan fikk inn pengene

Sist oppdatert:
Riggselskapet fikk hentet inn rett under en milliard kroner før uken startet.

Sevan Marie, som utvikler og driver sine egenutviklede tønneformede olje- og produksjonsrigger, har fått gjennomført en emisjon der de har utstedt 121 millioner nye aksjer til kurs 8 kroner per aksje. Dette er 40 øre under sluttkursen fredag.

NA24 iMarkedet – siste fra finansmarkedene

Tegningskursen er langt under hva de meldte på fredag. Opprinnelig skulle emisjonen gjøres gjennom datterselskapet Sevan Drilling, men investorene var lunkne til å skyte inn penger i et selskap som ikke er notert. Derfor ble kapitaljakten flyttet over til morselskapet, og de ba opprinnelig også om 300 millioner dollar eller 1,92 milliarder kroner. Da de flyttet emisjonen til Sevan Marine havnet det indikerte tegningsintervallet på mellom 9 og 9,84 kroner per aksje, men etter at kursen stupte på børsen ble intervallet angitt til mellom 8 og 8,40 kroner.

Dermed har selskapet hentet inn til sammen 968 millioner kroner i emisjonen. Pengene skal brukes til å finansiere egenkapitalen i den andre Sevan-riggen som er klar til levering, samt som arbeidskapital og finansieringskapital i resten av selskapet.

Nå skal det inviteres til en reparasjonsemisjon der 30 millioner aksjer til kurs 8 kroner vil bli tilbudt til de som var aksjonærer før 26 juni og som har under 60.000 aksjer og som ikke var med på den rettede emisjonen.

Det var Pareto og SEB Enskilda som var hovedtilretteleggerne mens Arctic og First var med som tilretteleggere.

Sevan Drilling har også kontrakt på å få bygget en tredje rigg, men de har fortsatt ikke tatt stilling til om de vil videreføre denne kontrakten.

Meld deg på NA24s nyhetsbrev her

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere