NA24.no

Sevan finansierer og forlenger

Sevan Marine har fått på plass finansiering av sin tredje operativ rigg.

Oljeservicekonsernet Sevan Marine har nå inngått en avtale for prosjektfinansiering av selskapets tredje produksjonsrigg, Sevan Voyageur. Samtidig har selskapet inngått en ny avtale med oljeselskapet Venture Production rundt sistsnevtes bestilling av en andre produksjonrigg.

NA24 - din næringslivsavis

Produksjonsriggen Sevan Voyageur vil etter den nye avtalen bli prosjektfinansiert av søsterselskapene GE Energy Financial Services og GE Transportation Finance. Den nye fasiliteten som garanteres av de to tilretteleggerne har en ramme på 300 millioner dollar.

Fasiliteten vil bli syndikert av en begrenset gruppe internasjonale banker, og norske GIEK går inn med en delvis garanti for fasiliteten. Sevan Voyageur skal installeres på Shelley-feltet på britisk sokkel i fjerde kvartal i år. Det er oljeselskapet Oilexco som er operatør for feltet.

Mer Venture
Sevan Marine har fra før to Sevan-rigger installert på oljefelt, hvorav et for oljeselskapet Venture Production på Chestnut-feltet i britisk del av Nordsjøen.

Venture har samtidig hatt en kontrakt på en rigg nummer to fra Sevan. Denne kontrakten har partene nå reforhandlet og forlenget.

Den nye kontrakten gjelder en Sevan 300 produksjonsrigg, og under de nye betingelsene skal Venture kunne selv velge hvilket felt den skal installeres på. Samtidig er kontraktsbetingelsene oppdatert til de rådende markedsforhold for denne typen produksjonsenheter, melder Sevan.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere