NA24.no

Sevan logger nytt minuskvartal

Foto: Andre Clark Utvik (NA24)
Riggselskapet Sevan Marine fortsetter å tape penger på driften.

Oljeservicekonsernet som har spesialisert seg på utvikling og drift av sylindriske produksjons og boreplattformer, Sevan Marine ASA, har lagt frem rapporten for tredje kvartal. Den viser nye underskudd for konsernet som allerede har gjennomført refinansieringer i år.

Store underskudd
Tredje kvartalstallene viser et samlet underskudd på 47,3 millioner dollar, hvorav 12,6 millioner er relatert til agiotap på selskapets låneengasjementer. I samme periode i fjor hadde selskapet et overskudd på 12,3 millioner dollar etter positive agioeffekter på 35,6 millioner dollar.

Driftsinntektene i tredje kvartal endte på 45,2 millioner dollar i tredje kvartal, nær en dobling fra fjorårets 24,3 millioner dollar. Dette ga et driftsresultat før avskrivninger, EBITDA, på minus 4,8 millioner dollar, minus 10,6 millioner i samme periode i fjor. Driftsresultatet lød på minus 19,4 millioner, en forverring fra fjorårets minus 15,7 millioner dollar.

Så langt i 2009 har Sevan et samlet underskudd på driften på 51,9 millioner dollar, som er på nivå med de ni første månedene i fjor.

Kostnadsreduksjoner
Sevans styre skriver i rapporten at hovedfokus fremover vil være å optimalisere den foreliggende kontraktsporteføljen og finansstrukturen, mens arbeidet med å kutte kostnadene vil fortsette.

På finansieringssiden så har ING Bank fått et mandat til å skaffe finansiering til selskapets andre borerigg som skal bygges ved Cosco-verfte i Kina. Den første riggen er på vei mot ferdigstillelse.

Videre så fortsette Sevan å jobbe med å sikre kontrakter til de to kommende produksjonsplattformene, henholdsvis nummer fire og fem i rekken.

Styret skriver også at de fortsetter å vurdere en fisjon av selskapet i et boreriggselskap og et produksjonsriggselskap.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere