NA24.no


Økokrim har siktet Arne Smedal, (bildet) gründeren av Sevan Marine og Sevan Drilling.
Økokrim har siktet Arne Smedal, (bildet) gründeren av Sevan Marine og Sevan Drilling. Foto: Alexander Winger

Sevan Marine-gründer siktet i korrupsjonssak

Sist oppdatert:
Økokrim har siktet Arne Smedal, gründeren av Sevan Marine og Sevan Drilling. Selskapene etterforskes for korrupsjon knyttet til kontrakter inngått med Petrobras i Brasil.

Fredag opplyste Sevan Drilling i en børsmelding at selskapet var siktet i saken. Samme dag troppet Økokrim opp på kontoret til Smedal. Gründeren satt selv hele dagen i avhør på politihuset i Arendal, skriver Dagens Næringsliv.

Overfor avisen bekrefter Smedal at han er siktet i saken.

– Det er utferdiget en siktelse. Det ivaretar mine rettsvern, og samtidig gir det politiet anledning til å beslaglegge dokumentasjon og bevis, sier gründeren, som ikke føler at han har gjort noe galt:

– På ingen måte. Dette er tragisk, sier Smedal.

Ifølge Dagens Næringsliv skal Sevan Marine og Sevan Drilling til sammen ha betalt flere titalls millioner kroner i bestikkelser for å få milliardkontrakter for to rigger med Petrobras. Saken kan bli en av de største korrupsjonssakene i Norge noensinne.

Mest sett siste uken

Lik NA24 her og få flere ferske økonominyheter!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere