NA24.no

Sevan opprettholder kapitalbehov

Sist oppdatert:
Riggselskapet Sevan Marine holder på finansieringsprognosen fra årsrapporten.

Det har vært knyttet spenning til hvor stort kapitalbehovet er i oljeservice- og riggselskapet Sevan Marine ASA. Selskapet opprettholder i dagens rapport for første kvartal prognosene som styret kom med i årsrapporten som ble lagt fram for en knapp uke siden.

NA24 - din næringslivsavis

Den har en ramme på 125 til 150 millioner dollar, hvorav 75 til 100 millioner dollar er styrking av selskapets arbeidskapital, mens de resterende 50 millioner dollarene er tilknyttet en kansellering av nybyggskontraktene på boreriggene som er planlagt bygd av datterselskapet Sevan Driller.

Meld deg på NA24s nyhetsbrev her

Vil selge
Styret i Sevan opprettholder også målet om å dekke mest mulig av kapitalbehovet gjennom salg av eiendeler. I mellomtiden har Sevan fått utstedt to mindre transjer med konvertible obligasjoner til finansgruppen Luxor Capital, totalt 24 millioner dollar. Luxor har en opsjon på å tegne konvertibler for ytterligere 24 millioner dollar.

Videre melder Sevan at de nå har fremforhandlet leverandørkreditter for 80 millioner dollar som gir 12 til 24 måneders betalingsutsettelse på leveransene tilknyttet kredittene.

Styret i Sevan skriver i rapproten at de nå vil konsentrere seg om å sikre finansieringen og samtidig konsolidere driften som følge av de utfordrende markedsforholdene. Sevan har allerede fått et bud på en av sine enheter som ligger rundt bokført verdi.

Store underskudd
Sevan Marine må notere et stort underskudd i første kvartal som følge av uteblitte inntekter og store finanskostnader. Driftsinntektene endte på 45,7 millioner dollar og ga et driftsresultat på minus 15,4 millioner dollar.

Netto finansposter viste minus 28,3 millioner dollar og ga et samlet underskudd før skatt på 43,7 millioner dollar. I samme periode i fjor hadde selskapet driftsinntekter på 24,3 millioner dollar og et underskudd før skatt på 51 millioner dollar.

Har du et næringslivstips - kontakt NA24

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere