NA24.no

Sevan sikret 1,1 milliard

Sist oppdatert:
Har satt nødvendig emisjon etter kraftig kursoppgang.

Det har lenge vært gjort klart fra Sevan Marines styre og ledelse at selskapet i løpet av noen måneder måtte ha på plass frisk egenkapital. Etter en kursoppgang på over 50 prosent den siste måneden satt selskapet tirsdag kveld en rettet emisjon.

NA24 - din næringslivsavis

Emisjonen er gjennomført med en bookbuilding-prosess, og emisjonskursen ble satt til 8 kroner. Det er en rabatt på 12,5 prosent sammenlignet med sluttkursen tirsdag. Totalt blir det utstedt 137,5 millioner nye aksjer i emisjonen som gir et bruttoproveny på 1,1 milliard kroner.

Meld deg på NA24s nyhetsbrev her

Selskapet i forbindelselse med fremleggelsen av årsrapporten og rapporten for første kvartal antydet et egenkapitalbehov på 125 til 150 millioner dollar, eller 775 til 930 millioner kroner på dagens dollarkurs. Med emisjonen er selskapet dermed i havne i forhold til egne prognoser.

Emisjonen som er plassert av Pareto Securities og SEB Enskilda skal opp til godkjennelse på en ekstraordinær generalforsamling 17. juni.

Det vil også bli gjennomført en påfølgende reparasjonsemisjon på inntil 48 millioner aksjer for å gi øvrige aksjonærer en mulighet til å tegne aksjer for å hindre utvanning.

Midlene fra emisjonen vil gå til egenkapitalfinansiering av selskapets første borerigg, Sevan Driller, samt arbeidskapital og mulig kostnader dersom byggekontraktene for de planlagte boreriggene Sevan Driller II og III blir skrinlagt.

Har du et næringslivstips - kontakt NA24

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere