NA24.no

Foto: Paul Weaver (Nettavisen)

Severins nye pengebinge

Sist oppdatert:
Reder Severin Skaugen (50) sopte inn 93 millioner kroner i fjor. Heller ikke han tar utbytte som følge av de nye skattereglene.

Severin Skaugens nyetablerte holdingselskap, Severin Holding, hadde et resultat på 93 millioner kroner i fjor. Ved siden av shipping kommer pengene fra utleie av eiendom og aksjer.

- Selskapet vil konsentrere sin virksomhet om å utvikle sine nåværende engasjementer i egen regi og gjennom konsernselskapene for øvrig, heter det i årsberetningen.

Med en halv milliard i balansen og en minigjeld på noen titalls millioner er det glade dager for suverene Severin.

NA24 - din næringslivsavis

Skatteregel E
Det nye investeringsselskapet Severin Holding ble etablert november 2005 og drives i hovedsak med porteføljeinvesteringer.

Selskapet har en 500 millioner i eiendeler etter at rederen overførte investerings-selskapet Alcides Holding til sin nye pengebinge. Dette skjedde som et ledd i under skatteregel E, som så mange andre selskaper stiftet på tampen av fjoråret med skattemotiv. Aktivaoppstilingen er i hovedsak andeler i andre selskaper og aksjeporteføljen. På norske aksjer har selskapet en avkastning på ti prosent. Hovedindeksen på Oslo Børs steg i samme periode med 40,5 prosent.

Familiepenger
Pengebingen til Severin Skaugen kommer fra salget av familiens shippingvirksomhet.

Selskapet eier blant annet lokalene til den trendy fiskerestauranten Alex Sushi ved Solli Plass i Oslo. Den tidligere skipsrederen Severin Skaugen er ofte å se i tospann med skipsreder Jan Erik Dyvi og Elkjøp-gründer Øivind Tidemandsen.

Klein kontroll
Daglig leder er Hugo Ruben Klein som også er registrert som daglig leder i selskapene Bras, Alcides Shipping, Alcides Eiendom, Alcides Holding, Alcides Shipholding.

Alcides navnet har Severin Skaugen videreført for å hedre sin farfar som hadde en seilbåt som het Alcides.

- Nei, men det er jo ferie. Det er ingen her som kan kommentere, tror du må drøye det et par uker, sier resepsjonistdamen hos Severin Skaugens kontor. Derfor blri det heller ingen fra selskapet som var tilgjenglig for kommentar til tallene.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere