Sex-fokusert såpe skaper storm

Foto: (Scanpix)

Flyvertinner raser mot høytflygende tv-serie.

22.01.08 20:01

Thailandske flyvertinner krever at myndighetene stanser såpeserien Air Hostess Wars fra å bli sendt noe mer fordi de mener den nedverdiger yrket deres, ifølge The Guardian.

NA24 Propaganda - Norges største medienettsted

Serien som det foreløpig kun er vist tre episoder av, og som har gått i en uke, har så langt vært så sex- og intrigefokusert at flyvertinnene mener den må stanses. Fagforeninger tilhørende de kabinansatte i Thai Airways International og den private operatøren Bangkok Airlines skal allerede være på vei til å levere en formell klage til landets kulturminister.

- Dennes såpeoperaen er fornærmende og ødeleggende for ryktet til de flyansatte. Alt dreier seg om sex og flyvertinner som banker hverandre opp i kabinen på grunn av kjærlighet og sjalusi. Disse tingene skjer aldri, sier kabinansatt i Thai Airways Noppadol Thaungthong, ifølge avisen.

I klagen som fagforeningene nå utarbeider til kulturministeren argumenteres det for at seriens seere kan bli fratatt lysten til å fly på grunn av skadene dramaet gjør mot imaget.

En talsmann for kulturministeren sier han ikke kan kommentere saken før de har fått se klagen, men Channel 5, som viser serien, sier at de ikke har noen planer om å trekke den populære såpen.

Har du et medietips - kontakt NA24 Propaganda

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.