NA24.no

Sex-hetset 40-50 norske kvinner

Foto: Vampus (Vampus)
Sist oppdatert:
Politiet har slått til mot mannen som skal ha sex-sjikanert VamPus, og mange andre norske kvinner.

Politiet pågrep like før helgen en mann for å ha sex-sjikanert kvinner over hele landet.

En av disse kvinnene er bloggeren Heidi Nordby Lunde - alias VamPus, som anmeldte sjikanen hun hadde mottatt til politiet forrige onsdag.

Les også: Her anmelder hun sex-hetsen

Tilfeldige ofre
Mannen i 30-årene er siktet for seksuelt krenkende eller uanstendig adferd via datasystemer. Dette gjelder også SMS.

Ofrene for sex-sjikanen ble ifølge politiet valgt ut helt tilfeldig, og det var fortrinnsvis på internett han plukket ut kvinnene.

Siden januar
- Vi har etterforsket lignende saker med samme gjerningsmann siden januar i år. Det viser seg at han har sendt en rekke meldinger med sterkt seksuelt krenkende innhold til 40-50 kvinner over hele Norge, blant annet i Oslo, Bergen og Haugesund, opplyser politiførstebetjent Heidi Nybø ved Manglerud politistasjon i Oslo.

Nybø sier videre at gjerningsmannen har lykkes i å registrere ulike kontantkort i forskjellige personers navn. Hun understreker at dette skal være snakk om uskyldige tredjepersoner.

- Han er dermed også anmeldt for å ha brukt andre personers identitet. Han har fortalt i avhør at dette hadde blitt en mani for ham, og han innser at det han har gjort er fryktelig dumt. Mannen erkjenner straffeskyld, fortsetter hun.

Les også: - Jeg satte de gamle grisene på plass selv

- Høy prioritet
Politiet har fått mye kritikk for ikke å prioritere denne typen saker høyt nok.

- En utfordring knyttet til dette er å samle inn nok opplysninger, og har man nok prøver vi å etterforske videre. Politiet må vurdere ulike saker opp mot hverandre, men akkurat denne saken har vært høyt prioritert. Vi oppfordrer alle til å anmelde slike forhold, men man må erkjenne at man ikke får etterforsket alt, forteller Nybø.

- Så bra! Så vidt jeg vet, står han bak meldinger ikke bare til meg, men mange andre også, sier Heidi Nordby Lunde - kjent som VamPus - til Nettavisen.

- Avskrekkende
Hun ser frem til at dette skal gå sin gang i rettsvesenet:

- Hvis det at jeg har skrevet om det har ført til at politiet har gjort noe mer eller reagert raskere i saken, er jeg glad for det. Kanskje min anmeldelse var den siste dråpen som fikk dem til å agere. Så nå håper jeg han blir dømt, sier Nordby Lunde til Nettavisen.

Hun er veldig glad politiet tar saken på alvor:

- Det som er enda bedre, er at de tar denne saken på alvor. Det kan virke avskrekkende for andre å se at slik oppførsel får en konsekvens. Dette gjelder både de som oppfører seg så krenkende som den siktede, men også de som tror de kan sende sms-er etter forgodtbefinnende, sier VamPus.

- Kan skape presedens
- Det er bra at dette blir tatt tak i, så det kan skape en presedens for andre. Når politiet er synlige, er det utelukkende bra, sier hun.

- Denne mannen har visst at han gjorde noe galt. Ellers hadde han ikke brukt tid på å skifte telefonnummer og lignende, mener Nordby Lunde.

- Ingen flere sms
- Har du fått flere sjikane-sms etter at du sto frem i Nettavisen på tirsdag?

- Nei, overraskende nok og stikk i strid med det politiet har sagt. Vi er advart mot å si fra, fordi det kan gi avsenderne økt interesse. Kanskje dere bare har snille lesere?

- Mitt råd er at alle bør politianmelde og forvente at de gjør noe. Når politiet advarer mot å ikke skape noe oppstyr fordi da kan mennene blir farlige, ligger det mer enn seksuell sjikane bak. Og da blir det helt feil å si at dette skal nedprioriteres. De kan åpenbart være en trussel mot andre mennesker, sier hun.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere