NA24.no

Foto: Scanpix

Sexskandale kostet toppjobben

Sist oppdatert:
En av verdens mektigste toppsjefer trekker seg etter pinlig skandale.

Datagiganten Hewlett-Packard må ut å finne seg ny toppsjef, etter at en pinlig sexskandale ryster selskapet. HPs øverste sjef, Mark Hurd, trakk seg fredag kveld etter å ha blitt anklaget for sexsjikanering av en tidligere innleid ansatt i selskapet.

Innrømmer feil
En undersøkelse gjennomført av selskapet har kommet frem til at Hurd har brutt selskapets interne regelverk, selv om reglene for sexsjikane ikke direkte er overtrådt. I en melding skriver likevel selskapet at Hurd ikke har levd opp til selskapets "standarder".

Detaljene i saken er ennå ikke klarlagt, men det spekuleres i at Hurd også skal ha jukset på regninger som ble betalt av selskapet.

I en skriftlig melding skriver Hurd:

- Det var tilfeller hvor jeg ikke levde opp til de prinsipper om tillit, respekt og integritet som jeg selv har tatt til orde for i HP.

En av USAs best betalte sjefer
Mark Hurd er en av USAs best betalte sjefer. I 2008 var det bare fire av USAs toppsjefer som fikk bedre betalt.

Da tjente han i underkant av 190 millioner kroner i året, men hadde riktig nok kuttet lønnen med 20 prosent etter en sparepakke. Hurd er også kåret til en av verdens mektigste toppledere. Dermed blir skandalen i mot ham lagt merke til over hele verden.

HP påpeker i en melding at avgangen til Hurd ikke har noen ting med selskapet egen økonomi å gjøre. Hurd forlater nemlig et selskap med sunn økonomi.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere