Sexskandale kostet toppjobben

Foto: Scanpix

En av verdens mektigste toppsjefer trekker seg etter pinlig skandale.

08.08.10 10:25

Datagiganten Hewlett-Packard må ut å finne seg ny toppsjef, etter at en pinlig sexskandale ryster selskapet. HPs øverste sjef, Mark Hurd, trakk seg fredag kveld etter å ha blitt anklaget for sexsjikanering av en tidligere innleid ansatt i selskapet.

Innrømmer feil
En undersøkelse gjennomført av selskapet har kommet frem til at Hurd har brutt selskapets interne regelverk, selv om reglene for sexsjikane ikke direkte er overtrådt. I en melding skriver likevel selskapet at Hurd ikke har levd opp til selskapets "standarder".

Detaljene i saken er ennå ikke klarlagt, men det spekuleres i at Hurd også skal ha jukset på regninger som ble betalt av selskapet.

I en skriftlig melding skriver Hurd:

- Det var tilfeller hvor jeg ikke levde opp til de prinsipper om tillit, respekt og integritet som jeg selv har tatt til orde for i HP.

En av USAs best betalte sjefer
Mark Hurd er en av USAs best betalte sjefer. I 2008 var det bare fire av USAs toppsjefer som fikk bedre betalt.

Da tjente han i underkant av 190 millioner kroner i året, men hadde riktig nok kuttet lønnen med 20 prosent etter en sparepakke. Hurd er også kåret til en av verdens mektigste toppledere. Dermed blir skandalen i mot ham lagt merke til over hele verden.

HP påpeker i en melding at avgangen til Hurd ikke har noen ting med selskapet egen økonomi å gjøre. Hurd forlater nemlig et selskap med sunn økonomi.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.