NA24.no

Sextrakasseres på jobb

Sist oppdatert:
Hver fjerde kvinne blir diskriminert på jobb viser ny undersøkelse.

GRATIS OPPSETT: Les NA24 på mobil

Én av fire kvinner opplever å bli diskriminert på arbeidsplassen, og 17 prosent har følt seg seksuelt trakassert på jobb, viser en ny internettundersøkelse, ifølge nyhetsbyrået Reuters.

NA24 - din næringslivsavis

Men selv om 31 prosent av de spurte kvinnene sier de har opplevd diskriminering eller urettferdig behandling minst en gang i uken, så er situasjonen bedret.

- For fem år siden hadde jeg definitivt langt flere saker med folk som følte at dette var hardt og at det skjedde på daglig basis, sier leder Rosemary Haefner for websiden CareerBuilder.com

Kvinner som deltok i undersøkelsen gjennomført av Harris Interactive, føler at de ikke krediteres nok for arbeidet de gjør, deres bekymringer blir ikke tatt seriøst, og deres ideer og innspill blir ignorert, samt at de blir oversett ved forfremminger.

Nesten halvparten av kvinnene som har opplevd å bli diskriminert, meldte ikke fra fordi de mente ingenting kom til å bli gjort. De ønsket heller ikke å bli stemplet som en bråkmaker eller risikere å miste jobben.

Nesten én av fem kvinner har følt seg seksuelt trakassert på jobb, men de fleste har ikke rapportert det. 21 prosent av dem som klagde svarte at saken aldri ble rettet mot den som sto bak.

De fleste kvinnene som meldte fra om diskriminering følte at de ikke ble tatt seriøst, melder Reuters.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere