NA24.no

Sharif har fått inkasso på 1,3 millioner

Tommy Sharif. Sharif's Dekksenter AS . Smilende Sharif i en haug med bildekk.
Tommy Sharif. Sharif's Dekksenter AS . Smilende Sharif i en haug med bildekk. Foto: Åserud, Lise
Sist oppdatert:
Har fått kommunen på nakken.

Sørum kommune har vært nødt til å sende en Sharif-regning på 1,3 millioner kroner til inkasso, skriver RB.no.

Det er Sørum kommunalteknikk KF, som drifter kommunens vann og avløpsnett, som har sett seg nødt til å ty til et inkassobyrå for å få Tommy Sharifs eiendomsselskap, Sharif invest AS, til å betale de 1,3 millionene de mener han skylder. Det er Sharif invest AS som eier næringseiendommen ved E6 hvor Sharif har bygget butikk, verkstedet, lager og bilvaskanlegg.

Inkassokravet ble registrert i betalingsanmerkningsregisteret i sommer, og står fortsatt registrert som uoppgjort. Hvor gamle avgifter som står ubetalt går ikke fram av registreringen.

Sharif har ikke besvart RBs gjentatt henvendelser de siste dagene. Dermed er det uklart om den manglende betalingen skyldes likviditetsproblemer, uenighet om kravet eller andre forhold. Sørum kommunalteknikk vil av prinsipp ikke kommentere saken.

- Vi kommenterer overhodet ikke slikt som har med forholdet til kunder å gjøre, sier daglig leder Morgan Lervaag.

La ned
I sommer la Sharif ned dekkbutikken og verkstedvirksomheten sin på Berger og overlot virksomheten til det internasjonale dekkonsernet Euromaster.

Euromaster leier de samme lokalene Sharif selv drev i. Sharif beholdt vaskeanlegget for lastebiler, og bekjentgjorde at han i tillegg til å drive storbilvask heretter skal satse på nettsalg av dekk og felger.

Nettbutikken er åpen, men storbilvasken er for tiden stengt.

Underskudd
Etter mange svært lønnsomme år og sterk vekst i sin virksomhet, måtte Sharif i 2010 bokføre et underskudd før skatt på 9,4 millioner kroner for dekksenteret sitt. Heller ikke bilvaskselskapet hans tjente penger. Der ble det bokført et underskudd på 4,3 millioner kroner.

Om fjoråret ble noe bedre enn 2010, er uvisst. Sharif har fortsatt ikke, snart to måneder etter fristen, oversendt sine regnskaper til regnskapsregisteret i Brønnøysund.

Han bekreftet overfor Dagens Næringsliv i sommer at det ble underskudd også i fjor, og spøkte med at Microsoft hadde et underskudd på 37 milliarder og at han i alle fall hadde gjort noe noen milliarder bedre enn dem.

De ferskeste offisielle tallene som kan si noe om Sharifs økonomi, er hans personlige ligningsoppgjør for 2011. Det viste at formuen, som i 2010 var 4,1 millioner kroner, nå er borte.

Les flere saker hos: Romerikes Blad

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere