*Nettavisen* Økonomi.

Sharif-konkursen: Regnskapsdata fjernet

ALVORSPREGET: Tommy Sharif kan ikke svare for hvor det er blitt av regnskapene. Her i samtale med bostyrer Christian Lundin.

Tommy Sharif kan ikke svare for hvor regnskapsdataene har tatt veien.

15.06.15 12:35

LILLESTRØM (Nettavisen): Mandag fortsatte bobehandlingen av selskapene til Tommy Sharif. I alt åtte selskaper ble behandlet i skiftesamlingen i Nedre Romerike tingrett.

Gjennomgangsmelodien i flere av selskapene er manglende leverte regnskap, ulovlige lån i millionklassen, og at selskapene er drevet for kreditors regning.

BAKGRUNN: Selskapene til Sharif skylder 94,3 millioner kroner

Bostyrer Christian Lundin har også hatt problemer med å få tilgang på siste års regnskap i selskapene til den tidligere dekkbaronen.

Blant annet skal en dataserver som inneholder regnskapene fra selskapene være fjernet. Kameraovervåkingsutstyr skal også være tatt bort, og flere harddisker er borte. Serverne skal inneholde regnskapstall for selskapene.

Ifølge bostyrer er det kun Tommy Sharif som har tilgang på rommet hvor dataene ble oppbevart.

– Det må legges til grunn at det er Tommy Sharif eller noen han har kjennskap til som har fjernet dataene, sa bostyrer Christian Lundin under skiftesamlingen.

Tommy Sharif kunne ikke svare på hvor dataserverne hadde tatt veien. Han kunne heller ikke opplyse om hvem som kunne ha fjernet dem, da bostyrer Christian Lundin ville ha svar på dette.

– Jeg har regnskapene liggende på et lager som jeg ikke har tilgang til på grunn av bobehandlingen, sa Tommy Sharif.

Sharif ble kontant avvist av bostyrer.

– Dette er gamle regnskaper, svarte Christian Lundin.

Bostyrer påpekte også det rommet hvor dataserverne sto lagret ikke ble vist for bostyrer på en befaring.

I rettsmøtet ble Sharif pålagt å skaffe til veie informasjon om hvor dataserverne har tatt veien innen én uke.

Alle selskapene til Tommy Sharif har denne våren gått konkurs. I alt er det ni selskaper som er gått over ende.

Les også: Storkonkurs for Tommy Sharif

Tommy Sharif og faren, Mohammed Sharif, startet med dekksalg fra sin garasje på Leirsund rundt 1997. Etter at omsetningen økte og virksomheten hadde vokst ut av garasjen, flyttet de virksomheten til et plasttelt på Berger industriområde ved Skedsmokorset.

I 2007 sto Sharifs dekkvarehus ferdig, men i 2012 trappet han ned virksomheten for å satse på nettsalg. I begynnelsen av mai ble dekkvarehuset tvangssolgt.

Les mer: Ny «sheriff» i Oslo

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.