*Nettavisen* Økonomi.

Sharon dødssyk

Israels statsminister Ariel Sharon ligger natt til torsdag på operasjonsbordet etter at han ble rammet av et kraftig slag.

05.01.06 03:06

Det er bare tre uker siden Sharon ble rammet av slag.

Onsdag kveld ble han rammet på nytt - denne gang av et kraftigere slag.

Den 77 år gamle statsministeren ble hentet i ambulanse på sin ranch i sørlige Israel og kjørt til Hadassah-sykehuset i Jerusalem i all hast. Der ble han lagt på båre og fraktet inn på akuttavdelingen.

En høytstående politisk kilde sier til nyhetsbyrået Reuters at det er mulig at Sharon aldri vil komme til hektene igjen etter hjerneblødningen.

På operasjonsbordet
I forbindelse med sykehusoppholdet i desember oppdaget legene et hull i Sharons hjerte. Han opereres nå for å tette dette hullet, som befinner seg i skillet mellom de øvre hjertekamrene.

Sharons myndighet er overtført til visestatsminister Ehud Olmert.

Legene som undersøkte Sharon i desember beskriver han som «ekstremt overvektig», men mener helsen hans for øvrig er relativt god.

Sharon helsetilstand følges med argusøyne av det israelske folket og hans politiske motstandere frem mot valget 28. mars.

Kaos
Skulle ikke Sharon overleve, eller bli så svekket at han må gå av som statsminister, vil Israel gå en kaotisk vinter i møte. 28. mars er det skrevet ut nyvalg. Et valg det var ventet at Sharon ville vinne på et valgprogram på å gjøre slutt på stridighetene med palestinerne.

Etter at Israel i høst gjennomførte en vellykket evakuering av militære styrker og nybyggere fra Gazastripen, brøt Sharon overraskende ut av sitt gamle parti Likud, for å starte sentrumspartiet Kadima. Han sa at han ikke lenger ville være bundet av Likuds politikk i forsøkene på å få til en fredlig løsning på konflikten med palestinerne.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag