*Nettavisen* Økonomi.

Sharon i respirator

Tilstanden skal være kritisk, men stabil for statsminister Ariel Sharon etter operasjonen natt til torsdag.

05.01.06 10:36

Etter sju timer på operasjonsbordet ble Sharon torsdag morgen overført til den neurokirurgiske intensivenheten ved Hadassah-sykehuset i Jerusalem, melder AP.

Ifølge sykehusdirektør Shlomo Mor-Yosef er blødningene i hjernen stoppet, men tilstanden er fortsatt alvorlig for statsministeren.

- Statsministeren er i narkose og i respirator. Tilstanden hans er alvorlig, sier Mor-Yosef.

Sharon ble lagt på sykehus onsdag kveld etter sitt andre slag på under en måned. 77-åringen ble hentet i ambulanse på sin ranch sør i Israel og kjørt til Hadassah-sykehuset i Jerusalem. Der ble han lagt på båre og fraktet inn på akuttavdelingen.

Etter planen skulle Sharon bli operert for et hull i hjertet torsdag. En høytstående politisk kilde sier til nyhetsbyrået Reuters at det er mulig at Sharon aldri vil komme til hektene igjen etter hjerneblødningen.

Israels visestatsminister Ehud Olmert fungerer som statsminister. Skulle Sharon ikke være i stand til å vende tilbake til statsministerposten, blir Olmert statsminister i 100 dager før han må sette sammen en ny regjering.

Olmert (60) er en av de mest sannsynlige etterfølgerne til Sharon. Andre mulige kandidater til å ta over jobben som israelsk statsminsiter er justisminister Tzipi Livni og forsvarsminister Shaul Mofaz.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.