NA24.no

Sharon lover Peres ministerjobb

Sist oppdatert:
Dersom Ariel sharons nye parti vinner parlamentsvalget til våren, er Shimon Peres sikret jobb i regjeringen.

Peres har akseptert tilbudet fra Sharon og hans nye parti, Kadima, melder nyhetsbyrået Reuters.

- Jeg er glad for og stolt over at Shimon Peres har bestemt seg for å slutte seg til oss i Kadima, meddelte Sharon under en pressekonferanse.

- Får hvilken jobb han vil
Shimon Peres (82) meldte seg ut av det israelske arbeiderpartiet etter at han tapte kampen om ledervervet i partiet tidligere i høst. Sist onsdag stilte han seg bak Sharon.

- Uansett hvilken job Shimon velger, er det krystallklart at han vil være en sentral partner i fredsprosessen, understreket Sharon søndag.

Sharon skal fremdeles ikke ha diskutert med Peres nøyaktig hvilken jobb det tidligere arbeiderpartimedlemmet ønsker seg i en Kadima-ledet regjering etter valget den 28. mars.

Under pressekonferansen kommenterte Peres samarbeidet slik:

- Jeg ser en mulighet vi ikke kan gi fra oss. Jeg ville ikke kunnet ha tilgitt meg selv om jeg ikke hadde grepet muligheten, på grunn av politiske parti - eller praktiske hensyn.

Som visestatsminister i Israels nåværende koalisjonsregjering har Peres hjulpet Sharon med å få gjennomført tilbaketrekking av tropper og bosettere fra Gazastripen, til tross for sterk motstand mot tiltakene fra statsministerens parti, Likud.

«Friere» i fredsprosessen
Det var i oktober i år at Sharon valgte å gå ut av Likud for å stifte partiet Kadima, ifølge ham selv først og fremst for å kunne operere uten høyreekstreme skranker på veien mot fred.

På pressekonferansen søndag gjentok Sharon sin støtte til det amerikanskledede «veikartet for fred», som steg for steg skal føre til opprettelsen av en selvstendig palestinsk stat parallelt med et trygt Israel.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere