*Nettavisen* Økonomi.

Shell drøyer Nigeria-oppstart

Oljeselskapet Shell sier i dag at de ikke har noen hast med å gjenoppta produksjonen ved de nedstengte feltene i Nigeria. En femtedel av landets produksjon er nede på grunn av opprørere.

Det er den uholdbare sikkerhetssituasjonen på Nigerdeltaet som fortsatt gjør at gjenopptagelse av produksjonen er i det blå.

- Vi har ingen hast med å starte råoljeproduksjonen. Miljøet er like viktig, sier en talsmann for Royal Dutch Shell til Dow Jones Newswires fredag.

NA24 - din nye næringslivsavis.

Totalt er det produksjonskapasitet tilsvarende 455.000 fat pr. dag som er nedstengt som følge av opprøret i det oljerike men urolige Niger-deltaet. Det tilsvarer nesten en femtedel av Nigerias totale produksjonskapasitet. Problemene har bidratt til ås ende oljeprisen over 70 dollar fatet de siste to ukene.

- Det vi ser etter nå er sikkerhet. Vi vil være forsikret om at vi kan gå inn der og rydde opp stedet og forbli der for å produsere, sier talsmannen.

Shell har en eierandel på 30 prosent i de nedstengte feltene, mens det nigerianske statsoljeselskapet Nigerian National Petroleum Corp kontrollerer resten.

I tillegg til produksjonen på deltaet, så er den viktige eksportterminalen Forcados og offshore-feltet EA underlagt Force Majeure på grunn av bråket.

De militante opprørerne ser ikke ut til å ha noen planer om å stoppe aggresjonen mot oljeselskapene, og sendt senest i går kveld ut en melding.

"Mot de villsporede oljeselskapene som fortsatt velger å forbli og operere i våre landområder og sjøer, skal vi komme som en tyv i natten, skrev Bevegelsen for frigjøring av Niger-deltaet, ifølge Dow Jones Newswires.

Onsdag utløste opprørerne sin første bilbombe ved militære anlegget ved oljesenteret i port Harcourt. Tidligere har taktikken vært å kidnappe utenlandske oljearbeidere foruten å skade oljeinfrastruktur som rørledninger og pumpestasjoner.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.