NA24.no

Shell evakuerer i Nigeria

Sist oppdatert:
Shell har evakuert om lag 330 ansatte i Nigeria etter de siste dagers angrep mot oljeselskapet. Oljeprisen stiger kraftig.

(NA24): Konflikten mellom Shell og militante stammer i Nigeria ble trappet opp søndag. Fem ansatte ble skadet da bevæpnede menn angrep en pumpestasjon i havnebyen Wari.

Ifølge ubekreftede meldinger ble flere soldater og banditter drept i kampene i Wari.

Søndagens angrep kommer i kjølvannet av flere uker med uro for Shell i Nigeria. I forrige uke ble fire utenlandske oljearbeidere kidnappet på et skip som betjener oljefeltet E.A.

En gruppe som kaller seg Bevegelsen for frigjøring av Niger-deltaet, krever løslatelse av separatistlederen Mujahid Dokubu Asari og tidligere guvernør i Bayelsa, Diepreye Alamieyaseigha, i bytte mot arbeiderne. De to er fengslet for anklager om henholdsvis forræderi og hvitvasking av penger.

Onsdag i forrige uke ble også en av selskapets rørledninger sprengt. De to episodene har ført til at Shells produksjon har gått ned 226.000 fat olje om dag.

Urolighetene gjør at Shell nå evakuerer pumpestasjonen i Wari og tre andre stasjoner i Nigeria. Ifølge BBC kommer evakueringen av 330 ansatte ikke til å påvirke oljeproduksjonen i landet.

Oljeprisen stiger som følge av Shells problemer i Nigeria og den spente situasjonen mellom Iran og Vesten på grunn av landets atomprogram. I formiddag ble råolje for levering i februar handlet til 63,18 dollar fatet i London. Det innebærer en oppgang på hele 1,5 prosent.

Her kan du lese flere nyheter fra NA24.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere