*Nettavisen* Økonomi.

Shell kutter flere tusen årsverk

Shell slanker staben betraktelig. Foto: Robert Galbraith (Reuters)

Petroleumsgiganten Royal Dutch Shell frykter den lave oljeprisen skal vare, og slanker staben med 6.500 arbeidsplasser i år.

30.07.15 10:24

– Dagens lave oljepris kan komme til å vare i flere år, og Shells anslag speiler realitetene i markedet, heter det i en uttalelse om hvorfor 6.500 ansatte og innleide må bort i løpet av året.

Shell kunngjorde tidligere i år en overtakelse av det britiske selskapet BG verdt 47 milliarder pund. Samtidig sliter petroleumsselskapene med en oljepris som er halvert siden juni i fjor til rundt 50 dollar fatet.

LES OGSÅ: Shell gir 560 milliarder for BG Group

Shell har kunngjort et fall i inntektene fra 6,13 milliarder dollar netto i andre kvartal i fjor til 3,83 milliarder dollar i samme kvartal i år.

Oljegiganten sier selskapet må holde seg robust i «dagens prismiljø», men håper på muligheten for en prisstigning til mellom 70 og 90 dollar fatet på mellomlang sikt.

Norske Shell rammes ikke når petroleumsgiganten Royal Dutch Shell i år kutter flere tusen arbeidsplasser globalt.

– Vi har ingen signaler om at dette vil ramme Norge, opplyser kommunikasjonsdirektør Jan Soppeland i Shell Norge til NTB.

Royal Dutch Shell varslet torsdag morgen at de frykter den lave oljeprisen skal vare, og at 6.500 stillinger derfor skal kuttes på verdensbasis.

Shell Norge har i år allerede kuttet rundt 140 faste stillinger, samt redusert antall innleide personer med om lag 160.

Soppeland kan imidlertid ikke utelukke nye kutt i Norge som er uavhengig av de varslede kuttene globalt.

– Men det er i dag ingen planer om nye, store kutt. Vi har vært proaktive, sier Soppeland.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.