NA24.no

Shell slanker staben betraktelig.
Shell slanker staben betraktelig. Foto: Robert Galbraith (Reuters)

Shell kutter flere tusen årsverk

Sist oppdatert:
Petroleumsgiganten Royal Dutch Shell frykter den lave oljeprisen skal vare, og slanker staben med 6.500 arbeidsplasser i år.

– Dagens lave oljepris kan komme til å vare i flere år, og Shells anslag speiler realitetene i markedet, heter det i en uttalelse om hvorfor 6.500 ansatte og innleide må bort i løpet av året.

Shell kunngjorde tidligere i år en overtakelse av det britiske selskapet BG verdt 47 milliarder pund. Samtidig sliter petroleumsselskapene med en oljepris som er halvert siden juni i fjor til rundt 50 dollar fatet.

LES OGSÅ: Shell gir 560 milliarder for BG Group

Shell har kunngjort et fall i inntektene fra 6,13 milliarder dollar netto i andre kvartal i fjor til 3,83 milliarder dollar i samme kvartal i år.

Oljegiganten sier selskapet må holde seg robust i «dagens prismiljø», men håper på muligheten for en prisstigning til mellom 70 og 90 dollar fatet på mellomlang sikt.

Norske Shell rammes ikke når petroleumsgiganten Royal Dutch Shell i år kutter flere tusen arbeidsplasser globalt.

– Vi har ingen signaler om at dette vil ramme Norge, opplyser kommunikasjonsdirektør Jan Soppeland i Shell Norge til NTB.

Royal Dutch Shell varslet torsdag morgen at de frykter den lave oljeprisen skal vare, og at 6.500 stillinger derfor skal kuttes på verdensbasis.

Shell Norge har i år allerede kuttet rundt 140 faste stillinger, samt redusert antall innleide personer med om lag 160.

Soppeland kan imidlertid ikke utelukke nye kutt i Norge som er uavhengig av de varslede kuttene globalt.

– Men det er i dag ingen planer om nye, store kutt. Vi har vært proaktive, sier Soppeland.

Mest sett siste uken

Lik NA24 her og få flere ferske økonominyheter!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere